Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Primeur voor Gennep-Zuid: Verkeersplein

De buurtspeeltuin aan de Anjerstraat en de Langeweg in Gennep-Zuid is deze week omgetoverd tot een kleurrijk verkeersplein. Vrolijke pleinstickers zorgen voortaan voor een speelse (leer)omgeving.

 

 

Wijkraad Gennep-Zuid was enkele jaren geleden de eerste in de gemeente met een hondenspeelplek. “En nu hebben we ook het eerste verkeersplein,” zegt buurtbewoner John Michels.

 

 

Een echt leuke en leerzame toevoeging aan deze speeltuin!

 

 

De pleinstickers zijn gemaakt van hetzelfde materiaal als de wegmarkeringen die op de asfaltwegen gebruikt worden. Ze zijn met een gasbrander op het asfalt aangebracht. Met een milieuvriendelijke stof worden er kleuren in het materiaal aangebracht zodat er vrolijke en uitdagende spelletjes, zoals het spiegelspel en het hinkelspel, ontstaan.

 

 

 

 

De wegen van het verkeersplein zijn twee meter breed en geschikt voor trapauto’s, fietsen, steppen, rolschaatsen, skelters en zelf voor scootmobielen. Leeftijd doet er niet toe: er is voor ieder wat wils.

 

 

In het ontwerp zit een rotonde, een kruising, zebrapaden in regenboogkleuren, een oplaadplek voor elektrische auto’s, parkeerplaatsen, een eenrichtingsweg en een heleboel bijbehorende verkeersborden. De kinderen in Gennep-Zuid zijn dolenthousiast over het ontwerp. John:

 

 

Ben je nog niet geweest? Natuurlijk is iedereen van harte welkom om een kijkje te komen nemen!

 

 

Reacties