Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Prominente pr-rol Tilly en Dirk tijdens 400 jaar stadhuis Gennep

Burgemeester Peter de Koning keek tijdens de op dinsdag 16 januari gehouden afsluitingsavond met de vrijwilligers terug op een bijzonder geslaagd feestjaar met jubileumvieringen rond 400 jaar Stadhuis Gennep en 500 jaar Gennep Reformatiestad. En dat alles onder de supervisie van de ‘Regiegroep 400 jaar Stadhuis Gennep’.

 

 

Door Frans Thonen

 

 

Voor de bewezen diensten ontving deze groep bestaande uit Marian Leideritz, Ernst Lamers, Andries Knevel en Michiel Ponjee de gemeentelijke onderscheiding de Ganapja. Maar niet eerder nadat Ernst Lamers aan de Middeleeuwse muzikanten Tilly en Dirk een levensgrote banier van 400 jaar stadhuis had overhandigd. Drie van deze banieren hebben bij de entrees van Gennep gehangen en tonen naast het monumentale stadhuis Tilly en Dirk. Verkleed als Middeleeuwse muzikanten trekken zij over De Markt in Gennep en hebben zo het hele jaar door – overigens met hun toestemming – een prominente rol in de pr-campagne rond het 400 jaar oude stadhuis vervuld. Beide muzikanten bezoeken als Ontfanck Gheselle historische markten en kasteelfeesten en maken en spelen Middeleeuwse muziek met instrumenten uit die tijd zoals een draailier en eenhandsfluiten.

 

 

 

 

De Regiegroep 400 jaar Stadhuis Gennep kwam dit muzikale echtpaar tegen tijdens een historische markt in Heusden en was zo onder de indruk dat dit duo meteen voor de historische markt in Gennep werd uitgenodigd. Maar daar bleef het niet bij gezien de speciale rol die Tilly en Dirk in de pr-campagne kregen toegedicht. Vandaar dat beiden ook uitgenodigd werden voor de afsluitingsavond in de raadzaal van het Gennepse stadhuis. Niet alleen om de bijeenkomst muzikaal op te fleuren maar als bedankje ook de levensgrote banier mee naar huis mochten nemen.

 

 

Verder werd die avond een twintig minuten durend filmpje getoond met hoogtepunten van het afgelopen jubileumjaar. Als extraatje was het boek ‘2017, een jubileumjaar in vogelvlucht’ met terugblikken en veel foto’s van diverse jubilea in het afgelopen jaar van Printmarkt.eu/Sjang Noy uitgever voor de vrijwilligers verkrijgbaar.

 

 

Reacties