Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Protestantse Kerk opent deuren
Protestantse Kerk opent deuren

Gennep

Protestantse Kerk opent deuren

De eeuwenoude protestantse kerk in Gennep opent haar deuren voor een unieke inkijk in haar historische en culturele erfgoed. Voorzitter Karel Bruinsma benadrukt de historische eigenheid van het gebouw, ontworpen door architect Pieter Post, en nodigt eenieder uit om te genieten van de openstellingen en culturele evenementen.

De eeuwenoude protestantse kerk aan de Markt in Gennep verwelkomt weer gasten gedurende het voorjaar en de zomermaanden. Vanaf 4 mei kunnen bezoekers elke zaterdag tussen 11.00 en 14.00 uur een uniek kijkje nemen in deze historische parel.

 

Protestantse kerk

 

“De protestantse kerk in Gennep is niet zomaar een gebouw. Het is een levend monument van historische eigenheid,” zegt Karel Bruinsma, voorzitter van de Stichting Johannes Engelen (SJE).

 

“Sinds 1663 opent deze kerk haar deuren, gebouwd uit eigen middelen zonder ook maar een steen te onttrekken aan de katholieke kerk tijdens de beeldenstorm.”

 

Bruinsma benadrukt de unieke architectuur van de kerk, ontworpen door de beroemde Pieter Post, die ook verantwoordelijk is voor het iconische Mauritshuis in Den Haag.

 

“Het is een plek doordrenkt van geschiedenis, maar tegelijkertijd ook levendig en gastvrij.”

 

Over de openstelling van de kerk zegt Bruinsma:

 

“We willen niet alleen de deuren van de kerk openstellen, maar ook de geschiedenis en cultuur die hieraan verbonden zijn. Elke zaterdag tussen 11.00 en 14.00 uur zijn bezoekers van harte welkom om meer te leren over onze gemeenschap en haar erfgoed.”

 

Inclusiviteit

 

Naast de reguliere openstelling organiseert de kerk ook culturele evenementen, zoals concerten.

 

“We willen een actieve rol spelen in het lokale culturele leven en onze deuren openstellen voor iedereen die geïnteresseerd is.”

 

Tot slot benadrukt Bruinsma de inclusiviteit van de kerk. “Iedereen is van harte welkom in onze kerk, of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur, of gewoon een plek zoekt om tot rust te komen. We zijn er trots op dat we deze prachtige kerk kunnen delen met de gemeenschap en hopen dat velen ervan komen genieten.”

 

Met open armen en deuren nodigt de protestantse kerk in Gennep iedereen uit zich te laten betoveren door haar geschiedenis en cultuur.

Verwant

Gemeente Gennep

Gemeenteraadslid Joy Hillebrand van RoodGroen Lokaal heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van Gennep over de implementatie van een nieuw basisdienstverleningspakket voor schuldhulpverlening....

Gemeente Gennep

Gennep kampt met financiële uitdagingen door verminderde steun van de regering. Wethouder Janine van Hulsteijn legt uit dat er jaarlijks tussen de 2,5 en...

Gemeente Gennep

Op 21 mei 2024 ging de campagne IkSwitch.nu van start in Gennep, met wethouder Frank Pubben en Leontien van Moorsel die het startschot gaven....

Gennep

De digitale samenleving stelt hoge eisen aan ons, maar het Informatiepunt in de Bibliotheek biedt gratis hulp en advies bij digitale en overheidszaken. Ze...