Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Puck geslaagd
Puck geslaagd

Gennep

Puck’s plan

Op een terras in Gennep ontmoette Gerri van GennepNews Puck, een geslaagde studente met grote dromen. Terwijl veel tieners influencer willen worden, kiest zij voor een carrière in de kapperswereld. Puck werkt doelbewust aan een solide toekomst. Lees het verhaal op Gennep.News.

Er zijn al veel foto’s van geslaagden de revue gepasseerd. En als je dan op zoek bent naar een pareltje, zoals Puck, dan vind je die op de meest onverwachte plek.

 

Door: Gerri van GennepNews

 

Ik genoot van een latte macchiato op een terras aan de Markt in Gennep toen een man vlak naast mij plaats nam. Hij nam zijn telefoon op en ik ving op dat hij iemand vertelde waar hij op dat moment was.

 

Vijf minuten later kwam een meisje het terras op en liep rechtstreeks op de man af. Ze omhelsden elkaar. “Opa!”, zei het meisje.

 

“Gefeliciteerd lieve Puck, je bent geslaagd! Hoe ging het?”

 

Puck vertelde uitgebreid over haar vakken en welke punten ze had gehaald. Ze deelde enthousiast dat ze nu uitkijkt naar haar vervolgopleiding: de kappersopleiding.

 

Ze wist ook al te vertellen hoe haar toekomst eruit zou komen te zien. Vol elan beschreef ze hoe ze een eigen kapperszaak wilde opbouwen. Tot in detail omschreef ze alle activiteiten die ze eraan toe wilde voegen.

 

 

Influencer

 

Recentelijk werd er bezorgd gereageerd in de media op het feit dat veel tieners geen specifieke vervolgopleiding met een toekomstbeeld willen volgen. Ze willen liever influencer worden en snel geld verdienen.

 

Veel influencers zijn niet meer dan pratende en bewegende reclamezuilen tegen een spotprijsje. Hun vergoeding daarvoor ligt rond de 1200 tot 1500 euro per maand. Daar is geen hypotheek voor een woning voor te krijgen. Zelfs met huren kom je er niet. En dat realiseren ze zich vaak niet. Voor dit soort baantjes is ook al een nieuwe term gevonden: bullshitbanen.

 

Puck weet het wel. Zij werkt aan haar toekomst. Ze onderzoekt en investeert. En dat is geen bullshit!

 

Verwant

Gemeente Gennep

Het onderzoek van Lexnova en MKB-Nederland toont aan dat Gennep voldoende scoort op MKB-vriendelijkheid, maar er is ruimte voor verbetering. De gemeente heeft een...

Gennep

Een historisch pand in de Brugstraat, waar ooit textielzaak Supertex zat, is getransformeerd tot een modern appartementencomplex. Schepers Inc. heeft de ontwikkeling en verhuur...

Sport

Kaate Mulders en Sam van Keulen schitteren op het EK U18 in Slowakije. Kaate presteert uitstekend op zowel de 1500 als de 3000 meter....

Gemeente Gennep

Blauwtong is teruggekeerd in de gemeente Gennep, met drie meldingen van besmettingen in Milsbeek, Ottersum en Heijen. Schapenboeren en dierenartsen maken zich grote zorgen...