Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Quinty Janssen De Groes Gennep

Gennep

Quinty Janssen strijdt voor De Groes

Quinty Janssen, een inspirerende 10-jarige uit Gennep, woont aan De Groes. Ze is niet zomaar een gewoon meisje, maar een buitengewone jongedame vol passie. Als getalenteerde voetbalster is Quinty geselecteerd voor het MO11-team van de KNVB.

 

 

Haar toewijding gaat echter verder dan alleen haar eigen prestaties. Ze is vastbesloten om te vechten, niet alleen voor zichzelf, maar ook als ambassadrice van het GroesPark, voor alle inwoners van de gemeente Gennep. Dit is wie Quinty is!

 

In een hartelijk gesprek met GennepNews barst Quinty van enthousiasme:

 

“De Groes moet behouden blijven. Dat is wat zoveel mensen willen. Kijk eens naar de diversiteit aan mensen die hier gebruik van maken: jongeren, ouderen, sporters, verenigingen, en nog veel meer.”

 

Traumahelikopter

 

En laten we niet vergeten dat alleen op de Groes een traumahelikopter direct toegang heeft tot het soms moeilijk bereikbare centrum. Dit is iets waar de gemeente serieus over moet nadenken.

 

 

“Ik stel me een GroesPark voor als een plek vol speel- en sportmogelijkheden. Denk aan sportscholen, verenigingen en fysiotherapie in de buitenlucht als alternatief voor indoor sporten en oefeningen. Met het hout dat tussen de bomen ligt, kunnen we zelfs een survivalbaan creëren in de weelderige boomomgeving.”

 

“Voor de ouderen hier in de buurt is de Groes een heerlijk park waar ze in de schaduw op bankjes kunnen uitrusten. Ze komen hier graag. Ook mensen die op kantoren werken of binnen andere beroepen actief zijn, kunnen hier genieten van hun lunchpauze.” Het park biedt dus een plek voor jongeren, ouderen en werkenden om te ontspannen.

 

 

“Daarnaast kunnen we op dit park een grote sportdag organiseren voor alle basisscholen in de gemeente. Stel je eens voor! Volleybalfeesten, maar ook talloze andere evenementen kunnen hier moeiteloos plaatsvinden.”

 

De vraag is nu: wie heeft het voor het zeggen? Een dorp, en later een stad, ontstond altijd na het nomadische bestaan van de mens. Mensen vestigden zich en werden wat we nu jagers-verzamelaars noemen. Ze bewerkten het land en gingen op jacht.

 

Column: De Groes

 

Destijds waren er geen georganiseerde dorps- of stadsraden, alleen ouderen die elkaar kenden. Nu hebben we het College van Burgemeester en Wethouders en gemeenteraad. Soms zijn ze zelfs niet oorspronkelijk van hier, maar dat zou niets mogen uitmaken. Ze kennen Quinty nog niet… Maar wat zou er gebeuren als het overgrote deel van de inwoners van de gemeente Gennep Quinty zou steunen?

 

 

Quinty roept alle inwoners van de gemeente op om haar en het GroesPark te steunen in hun streven naar behoud en verandering. Ze pleit voor een park dat er is voor iedereen!

 

 

Verwant

Gemeente Gennep

Gemeenteraadslid Joy Hillebrand van RoodGroen Lokaal heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van Gennep over de implementatie van een nieuw basisdienstverleningspakket voor schuldhulpverlening....

Gemeente Gennep

Gennep kampt met financiële uitdagingen door verminderde steun van de regering. Wethouder Janine van Hulsteijn legt uit dat er jaarlijks tussen de 2,5 en...

Gemeente Gennep

Op 21 mei 2024 ging de campagne IkSwitch.nu van start in Gennep, met wethouder Frank Pubben en Leontien van Moorsel die het startschot gaven....

Gennep

De digitale samenleving stelt hoge eisen aan ons, maar het Informatiepunt in de Bibliotheek biedt gratis hulp en advies bij digitale en overheidszaken. Ze...