Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Regen, regen kom je weer?

We hebben altijd kans op een droge periode, maar ieder jaar wordt de kans op droogte groter. Vroeger had je een keer in de tien jaar droogte, nu is dat eens in de vijf jaar. Kunnen we daar in Gennep iets aan doen?

 

 

Dat we in maart en april weinig regen hebben gehad, heeft een gevolg. We gebruiken nu het water dat we in de winter hebben opgeslagen eerder dan gepland. Kunnen Gennepenaren zelf iets doen om de droogte tegen te gaan? Ja, iedereen kan helpen door minder drinkwater te verspillen! Neem een kortere douche, sproei je tuin niet met kraanwater en was je auto niet.

 

 

Kunnen we nog wel barbecueën?

 

 

In de toekomst zullen we meer last krijgen van extreme droogte. Denk maar aan 2018, die droogte maak je maar een keer in de veertig jaar mee. Straks zal dat een keer in de vijftien jaar zijn. We moeten dan ook, als het weer gaat regenen, het water zo goed mogelijk bij ons houden.

 

 

Wil je op de langere termijn iets doen? Dan moet je tegels uit je tuin halen zodat het regenwater op meer plekken de grond in kan trekken. Maar dan moet het natuurlijk wel gaan regenen!

 

 

Reacties