Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

laadpaal Gennep

Gennep

Weinig elektrische auto’s in Gennep

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Op 1 april 2021 waren er ruim 177.000 elektrische auto’s en nog eens 110.000 plugin-hybride auto’s. Het aantal (semi)publieke laadpunten is doorgegroeid naar ruim 72.000. Maar hoe staat het eigenlijk met elektrische rijden in Gennep? Kijk snel op Gennep.News!

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Op 1 april 2021 waren er ruim 177.000 elektrische auto’s en nog eens 110.000 plugin-hybride auto’s. Het aantal (semi)publieke laadpunten is doorgegroeid naar ruim 72.000. Maar hoe staat het eigenlijk met elektrische rijden in Gennep?

 

 

Het kennisplatform voor elektrisch rijden zocht het uit (klik!). Hierbij is gebruik gemaakt van eigen bronnen en openbare overheidsdata.

 

 

Elektrische auto’s in Gennep

 

 

In Gennep staan 9608 personenauto’s geregistreerd. Daarvan staan er 82 (0,85%) geregistreerd als elektrische personenauto en nog eens 63 (0,66%) als plug-in hybride auto. Van alle auto’s in Gennep wordt dus 1,51% (deels) elektrisch aangedreven. Dat is lager dan het landelijke gemiddelde van 2,26%.

 

 

Laadpunten in Gennep

 

 

In de gemeente Gennep zijn er zijn er in totaal 35 (semi)publieke laadpunten voor stekkerauto’s. Dit zijn laadpalen die in principe iedereen kan gebruiken. Er zijn 15 publieke laadpalen. Hier kan iedereen gebruik van maken. Er zijn 20 semi-publieke laadpalen. Deze bevinden zich op privé terrein maar zijn wel voor iedereen toegankelijk. Denk aan een laadpaal in parkeergarage, een tankstation of hotel. Op dit moment zijn er geen snellaadpunten beschikbaar in Gennep.

 

 

Steeds meer elektrische voertuigen

 

 

De laadpaaldichtheid (het aantal laadpunten per elektrische auto) in de gemeente ligt op 0,24%. Dat betekent dat er 4 elektrische auto’s per laadpaal in Gennep zijn. Dat is lager dan het landelijke gemiddelde van 0,3% (4,5 EV’s per laadpaal). De verwachting is dat steeds meer inwoners in Gennep overstappen op een elektrische auto. Er zullen dan ook meer laadpunten bijkomen.

 

 

Rijd je elektrisch en heb je niet de mogelijkheid om op eigen terrein een laadpaal te plaatsen, en is er nog geen oplaadpunt in jouw directe omgeving? Dan kan je wellicht kosteloos een laadpaal aanvragen bij de gemeente Gennep.

 

 

Verwant