Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Piet Snijders Gennep van boven Gennepnu.nl

Gennep

Reünie Rondum De Mèrt

Voor de derde reünie, voor (oud)stadgenoten die in de jaren zestig op en rondom de Markt van Gennep hebben gewoond,

In het jaar 2000 vond de allereerste reünie plaats voor (oud)stadgenoten die in de jaren zestig op en rondom de Markt van Gennep hebben gewoond. Deze bijzondere gelegenheid werd georganiseerd door het lokale comité en mocht toen zo’n 280 reünisten verwelkomen.

 

Tien jaar later, in 2010, vond de tweede reünie plaats met ongeveer 200 aanwezigen. Beide evenementen werden gehouden in Hotel de Kroon, waar destijds een ruime zaal beschikbaar was die deze grootschalige reünies mogelijk maakte. Beide keren waren het een fantastische hereniging!

 

Voor de derde reünie, die oorspronkelijk gepland stond voor 2020, werd alles tot in de puntjes geregeld en zou opnieuw op de Markt worden gehouden. Ongeveer 250 reünisten hadden zich aangemeld. Helaas moest deze derde reünie op het allerlaatste moment worden geannuleerd vanwege de uitbraak van Covid-19.

 

In de loop van 2022 ontving het organisatiecomité vele reacties met de vraag of de derde reünie opnieuw georganiseerd kon worden. Gelukkig vonden ze een geschikte locatie bij 4Events in de Picardie te Gennep.

 

Met enthousiasme hebben ze in oktober 2022 een inventarisatie uitgezet en ontvingen daarop ruim voldoende reacties, met zo’n 170 aanmeldingen. Deze reünisten worden nu op zondag 30 april 2023 verwacht bij 4Events. De reünie begint om 13.00 uur en eindigt rond 19.00 uur.

 

Gezien de leeftijd van alle betrokkenen wordt aangenomen dat dit de laatste reünie zal zijn in de reeks van drie, namelijk in 2000, 2010 en 2023.

 

Er is geen vast programma voor deze reünie. Het programma wordt verzorgd door de aanwezige reünisten, die herinneringen ophalen aan “vroeger” en interessante weetjes met elkaar delen.

 

Een leuke toevoeging aan het evenement is de Markt-in-miniatuur, compleet met een draaiende draaimolen, die in de locatie aanwezig is. Daarnaast is er in de zaal een schildering van het stadhuis te bewonderen, waardoor de sfeer van de Markt min of meer wordt gerecreëerd in de Picardie. Bovendien zal er een doorlopende film worden vertoond met beelden uit oud-Gennep en andere interessante fragmenten.

 

De derde reünie belooft een bijzondere gelegenheid te worden waar stadgenoten van Gennep samen kunnen genieten van elkaars gezelschap en herinneringen kunnen delen. Het is een moment om te koesteren en een ode aan de gemeenschap die hen heeft gevormd.

 

Foto: Piet Snijders / Gennepnu.nl

 

Verwant

Gennep

Van 17 juli tot en met 29 juli wordt het jaarlijkse Internationale Euregio Rijn-Waal Studentenmuziekfestival gehouden in het pittoreske Gennep. Op verschillende bijzondere locaties...

Gennep

Op zaterdag 10 juni wordt de Norbertuswandeltocht georganiseerd door de Norbertuswerkgroep van het Federatief Platform Cultuurhistorie Maas en Niers. Deze gratis wandeling volgt de...

Gennep

Een vrolijk weekend staat voor de deur! Hemelvaartsdag is bijna aangebroken en de zonnestralen glimlachen vriendelijk naar de gemeente Gennep. Dit lange weekend is...

Gennep

Het is tijd om te feesten en te genieten van goede muziek! Het 'Blaas Maar Raak Festival' op zaterdag 20 mei belooft een geweldige...