Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Rick Blom van de parochiefederatie van Gennep en Heijen
Het bisdom Roermond heeft aangekondigd dat Rick Blom de nieuwe pastoor wordt van de parochiefederatie van Gennep en Heijen

Gennep

Rick Blom volgt Guido Kessels op

Rick Blom wordt de nieuwe pastoor van de parochiefederatie van Gennep en Heijen, waarbij hij pastoor Guido Kessels opvolgt. Kapelaan Slaven Brajkovic zal hem assisteren voor de zes betrokken parochies.

Het bisdom Roermond heeft aangekondigd dat Rick Blom de nieuwe pastoor wordt van de parochiefederatie van Gennep en Heijen. Daarnaast zal hij zijn rol als pastoor van de parochiefederatie van Bergen, Afferden en Siebengewald blijven vervullen.

 

De weleerwaarde heer Slaven Brajkovic zal hem assisteren als kapelaan voor alle zes parochies. De benoemingen werden dit weekend bekendgemaakt in de desbetreffende parochies.

 

Rick Blom

 

Rick Blom, in 1982 tot priester gewijd, heeft gedurende negen jaar als kapelaan in verschillende parochies in Heerlen gewerkt. In het jaar 2021 werd hij benoemd tot pastoor van de parochies Heilige Petrus in Bergen, Heilige Cosmas en Damianus in Afferden en Heilige Jozef in Siebengewald.

 

Momenteel wordt zijn verantwoordelijkheid uitgebreid naar de parochies Heilige Martinus en Heilige Norbertus in Gennep en Heilige Dionysius in Heijen.

 

Op termijn zullen deze zes parochies één federatie vormen. In Gennep en Heijen neemt Blom de positie over van pastoor Guido Kessels, die recentelijk elders benoemd is.

 

Slaven Brajkovic

 

Slaven Brajkovic, geboren in 1977 in voormalig Joegoslavië en lid van de Neocatechumenale Weg, is in 2018 tot priester gewijd na zijn opleiding in Nederland. Hij heeft enkele jaren als kapelaan gediend in de parochiefederatie van Maastricht-Oost.

 

Kapelaan Brajkovic zal zich voornamelijk richten op de parochies van Gennep en Heijen, ondanks zijn benoeming voor alle zes parochies.

 

Vanwege de huidige afwezigheid van een bisschop in het bisdom Roermond, wordt Blom voorlopig benoemd tot administrator, wat neerkomt op een waarnemend pastoor.

 

Het is de bedoeling dat hij op termijn de officiële pastoor wordt. Kapelaan Brajkovic kan echter al officieel benoemd worden. Beide benoemingen zullen ingaan op 1 februari 2024.

 

Afscheid Pastoor Guido Kessels

 

Verwant

Gemeente Gennep

In Gennep zijn er nog steeds negentig inwoners die hun zorgpremie niet betalen. De straf voor wanbetalers is een hogere premie. Schuldhulpverleners willen deze...

Ottersum

Deze zomer start Bakker Bart in samenwerking met Heldro ijs een pilot. Ze introduceren de Heldro Tap, waarmee vers ijs wordt getapt en gepersonaliseerd....

Gennep

Drie kinderen uit één gezin slagen tegelijk voor hun eindexamens. Keanu, Quentin en Nyale Jansma uit Gennep vieren een unieke prestatie. De komende weken...

Gennep

Leerlingen van het Elzendaalcollege in Gennep hebben gezamenlijk Het mysterie van de Phantom of the sea geschreven, een spannende thriller die zich afspeelt op...