Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

RTL Nieuws bespreekt Limburgse thema's in Gennep

Gennep

RTL Nieuws bespreekt Limburgse thema’s in Gennep

Boyan Ephraim van RTL Nieuws was in Gennep vanwege de Provinciale Statenverkiezingen in Limburg. Hij sprak onder andere met gouverneur Emile Roemer over de belangrijkste thema’s in de provincie. Om terug te kijken en voor meer informatie kijk je op Gennep.News.

Boyan Ephraim van RTL Nieuws was in Gennep vanwege de Provinciale Statenverkiezingen in Limburg. Hij sprak onder andere met gouverneur Emile Roemer over de belangrijkste thema’s in de provincie.

 

 

Volgens gouverneur Emile Roemer zijn integriteitskwesties in het Limburgse parlement gelukkig voorbij. Hij benadrukte dat het van belang is dat mensen voor 100% zekerheid hebben dat wat er op het gouvernement gebeurt, transparant gebeurt.

 

 

 

 

Beuken op de democratie

 

 

Andere grote thema’s in de grensstreek zijn onder meer armoede, leegstand en criminaliteit. Gouverneur Emile Roemer is van mening dat er meer politie moet komen gezien de 351 kilometer buitengrens van de provincie. Hij zegt:

 

 

Criminelen weten Limburg snel te vinden en kunnen gemakkelijk de grens oversteken, waardoor er behoefte is aan meer capaciteit in de hele politieketen.

 

 

Frits Wester, politiek commentator van RTL Nieuws, merkt op dat criminaliteit een landelijk probleem is en dat de onderwereld probeert te infiltreren in verschillende sectoren, zoals de horeca, notarissen, advocaten en politiek bestuur. De politie noemt dit proces van ondermijning beuken op de democratie.

 

 

Roemer pleit voor een betere verdeling van de politiefondsen ten koste van de Randstad. Volgens hem zijn er meer geld en meer mensen nodig, niet alleen bij de politie, maar ook bij de douane en de belastingdienst. Hij benadrukt ook het belang van betere samenwerking tussen diensten, zowel nationaal als internationaal.

 

 

De uitzendingen van RTL Nieuws zijn terug te zien via deze link (klik!).

 

 

Provinciale Statenverkiezingen 2023

 

 

Verwant

Column

Dames en heren, zet uw feesthoedjes maar op en haal het barbecuevlees tevoorschijn. Kaarsen op tafel en vuurkorven in het weiland. De vlag mag...

Politiek

Op 15 maart 2023 vonden de Provinciale Statenverkiezingen plaats in Nederland. Ook in Gennep werd gestemd en daar was de BoerBurgerBeweging (BBB) de grote...

Gennep

Op zaterdag 13 maart heeft de kringloop- en outletwinkel in Gennep haar deuren definitief gesloten. Het team heeft de afgelopen jaren met veel plezier...

Politiek

Op woensdag 15 maart vinden de Provinciale Statenverkiezingen en verkiezingen voor het waterschap plaats in Gennep. Volgens tussentijdse cijfers bedroeg de opkomst rond het...