Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

RTL Nieuws bespreekt Limburgse thema's in Gennep

Gennep

RTL Nieuws bespreekt Limburgse thema’s in Gennep

Boyan Ephraim van RTL Nieuws was in Gennep vanwege de Provinciale Statenverkiezingen in Limburg. Hij sprak onder andere met gouverneur Emile Roemer over de belangrijkste thema’s in de provincie. Om terug te kijken en voor meer informatie kijk je op Gennep.News.

Boyan Ephraim van RTL Nieuws was in Gennep vanwege de Provinciale Statenverkiezingen in Limburg. Hij sprak onder andere met gouverneur Emile Roemer over de belangrijkste thema’s in de provincie.

 

 

Volgens gouverneur Emile Roemer zijn integriteitskwesties in het Limburgse parlement gelukkig voorbij. Hij benadrukte dat het van belang is dat mensen voor 100% zekerheid hebben dat wat er op het gouvernement gebeurt, transparant gebeurt.

 

 

 

 

Beuken op de democratie

 

 

Andere grote thema’s in de grensstreek zijn onder meer armoede, leegstand en criminaliteit. Gouverneur Emile Roemer is van mening dat er meer politie moet komen gezien de 351 kilometer buitengrens van de provincie. Hij zegt:

 

 

Criminelen weten Limburg snel te vinden en kunnen gemakkelijk de grens oversteken, waardoor er behoefte is aan meer capaciteit in de hele politieketen.

 

 

Frits Wester, politiek commentator van RTL Nieuws, merkt op dat criminaliteit een landelijk probleem is en dat de onderwereld probeert te infiltreren in verschillende sectoren, zoals de horeca, notarissen, advocaten en politiek bestuur. De politie noemt dit proces van ondermijning beuken op de democratie.

 

 

Roemer pleit voor een betere verdeling van de politiefondsen ten koste van de Randstad. Volgens hem zijn er meer geld en meer mensen nodig, niet alleen bij de politie, maar ook bij de douane en de belastingdienst. Hij benadrukt ook het belang van betere samenwerking tussen diensten, zowel nationaal als internationaal.

 

 

De uitzendingen van RTL Nieuws zijn terug te zien via deze link (klik!).

 

 

Provinciale Statenverkiezingen 2023

 

 

Verwant

Gemeente Gennep

In Noord-Limburg zijn bijna 20 kilometer heggen hersteld en nieuw geplant door gemeenten Bergen, Gennep en Mook en Middelaar. Dit herstelproject draagt bij aan...

Gennep

De gemeenteraad van Gennep overweegt een grootschalig plan voor de ontwikkeling van de Maaskemp, met o.a. een jachthaven en strandjes. Fractievoorzitter Joy Hillebrand van...

Gennep

Paul Wessels, D66-icoon uit Gennep, overleed op 78-jarige leeftijd. Zijn toewijding aan politiek en gemeenschap was ongeëvenaard, met een blijvende erfenis in de harten...

Gemeente Gennep

Gennep ligt op schema met het huisvesten van statushouders, met vijftien mensen in de eerste drie maanden van 2024. Landelijk gezien blijft de opvang...