Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Ruud van der Laan streeft naar gesprek met BIZ en Sint
Intocht Sint Gennep 2023

Gennep

AH streeft naar gesprek met BIZ en Sint

Ruud van der Laan, eigenaar van Albert Heijn Gennep, redde vorig jaar de Sinterklaasintocht door kosten te dekken. Dit jaar verbaasd over gebrek aan betrokkenheid. Verwarring ontstaat na oproep BIZ Centrum Gennep voor hulpsinten zonder overleg met vaste partners.

Terwijl de voorbereidingen voor de Sinterklaasintocht in Gennep in volle gang zijn, lijkt de chaos groter dan ooit. Na de oproep van BIZ Centrum Gennep voor hulpsinten en de verwarring die dat veroorzaakte bij zowel Sinterklaas als evenementenlocatie 4Events, komt nu een nieuwe wending in het verhaal.

 

Dit keer staat Ruud van der Laan, de eigenaar van Albert Heijn Gennep, centraal.

 

Ruud van der Laan: de redder van de intocht

 

Vorig jaar, toen geldschieters zich terugtrokken en de Sinterklaasintocht op het punt stond te worden geannuleerd, nam Ruud het heft in eigen handen. Hij nam direct contact op met 4Events en regelde de onkosten, naast de subsidie van de gemeente.

 

“Het Sinterklaasfeest moet altijd doorgaan!”

 

Zo benadrukt Ruud. Hij gaf eerlijk toe dat zijn inzet ook goed was voor zijn eigen naam, maar zijn belangrijkste doel was om het feest voor de kinderen te redden.

 

Ruud staat bekend om zijn snelle reacties en organisatietalent. “Als iets gedaan moet worden, dan regel ik het meteen,” zegt hij met een glimlach. Dit jaar echter, is hij verbaasd dat hij niet geïnformeerd is over de plannen van BIZ, ondanks zijn cruciale bijdrage vorig jaar.

 

“Ik had verwacht dat ze me dit jaar zouden betrekken bij de voorbereidingen, gezien mijn rol vorig jaar.”

 

Sinterklaas in verwarring

 

BIZ en de hulpsinten

 

BIZ Centrum Gennep heeft vorig jaar besloten zich niet langer te bemoeien met de organisatie van evenementen, maar wel steun te bieden. Dit jaar deden ze een oproep voor hulpsinten zonder de vaste partners, zoals Sinterklaas en 4Events, van tevoren te informeren.

 

Deze oproep zorgde voor de nodige verwarring. Sinterklaas, die elk jaar zijn intocht houdt op De Markt in Gennep, en de vaste creatieve organisatoren – Sint Gennep, Jong Nederland en 4Events – waren verrast door deze ontwikkeling.

 

Oplossing in zicht?

 

Ruud is vastbesloten om ook dit jaar een bijdrage te leveren. Hij roept BIZ, Sinterklaas en 4Events op om snel bij elkaar te komen voor een gesprek.

 

“We moeten samenwerken om ervoor te zorgen dat de intocht een succes wordt. Een kop koffie en wat pepernoten kunnen al veel oplossen.”

 

Zo stelt hij voor. Met de hulp van de gemeenschap en de vaste organisatoren lijkt het erop dat de Sinterklaasintocht in Gennep ook dit jaar toch weer een feest zal worden.

 

Blijf afgestemd op GennepNews voor de laatste updates over deze Sinterklaasopschudding.

 

Verwant

Gemeente Gennep

In Gennep zijn er nog steeds negentig inwoners die hun zorgpremie niet betalen. De straf voor wanbetalers is een hogere premie. Schuldhulpverleners willen deze...

Ottersum

Deze zomer start Bakker Bart in samenwerking met Heldro ijs een pilot. Ze introduceren de Heldro Tap, waarmee vers ijs wordt getapt en gepersonaliseerd....

Gennep

Drie kinderen uit één gezin slagen tegelijk voor hun eindexamens. Keanu, Quentin en Nyale Jansma uit Gennep vieren een unieke prestatie. De komende weken...

Gennep

Leerlingen van het Elzendaalcollege in Gennep hebben gezamenlijk Het mysterie van de Phantom of the sea geschreven, een spannende thriller die zich afspeelt op...