Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Schatgraven in Gennep
Schatgraven in Gennep

Gennep

Schatgraven in Gennep

Kinderen kunnen tijdens de Nationale Archeologiedagen op 15 en 16 juni hun eigen opgegraven schatten laten zien in Museum Het Petershuis. Met hulp van Stichting Monarch en Stichting Erfgoed Gennep krijgen ze de kans om als echte archeologen aan de slag te gaan en hun vondsten tentoon te stellen.

Op 15 en 16 juni is het zover: de Nationale Archeologiedagen. Het Petershuis opent zijn deuren voor jonge avonturiers. Kinderen kunnen hun eigen opgegraven schatten laten zien in het museum.

 

In de binnentuin van Het Petershuis kunnen kinderen zelf schatgraven. Gewapend met schepjes en borsteltjes gaan ze op zoek naar verborgen schatten. Wat je ook vindt, je maakt het schoon en misschien kun je het zelfs restaureren. Stichting Monarch helpt je daarbij in de kelder van het stadhuis, waar je ook een eeuwenoude gevangeniscel kunt bekijken.

 

Schatgraven

 

Is je vondst schoon en gerestaureerd? Dan ga je naar de Kenniskeuken in de bibliotheek. Daar beschrijf je wat je hebt gevonden en wordt je schat gefotografeerd. De Stichting Erfgoed Gennep staat klaar om te helpen. Ben je klaar? Dan verdien je het diploma Gennepse schatgraver!

 

Museum Het Petershuis

 

Als laatste stap breng je je schat terug naar het museum. Samen met iemand van Het Petershuis zoek je een mooi plekje uit om jouw vondst tentoon te stellen. Je familie en vrienden kunnen dan bewonderen wat jij hebt opgegraven.

 

Historie

 

Gennep is een oud stadje met een rijke bodem vol historie. In Het Petershuis zie je talloze archeologische vondsten, van Romeins glaswerk tot middeleeuwse aardewerken borden en kannen. Graven in Gennep kan dus verrassende ontdekkingen opleveren.

 

Deze archeologieworkshop duurt ongeveer drie kwartier. Tussen 13.00 en 16.30 uur kun je terecht in het museum. Aanmelden is niet nodig. Hartelijk welkom en veel plezier!

 

Verwant

Gemeente Gennep

Gennep past regels voor borden in de openbare ruimte aan. Reclameborden aan lichtmasten verdwijnen, posterboxen niet. Elke kern krijgt een plek voor aankondigingen. Nieuwe...

Gemeente Gennep

Op 20 juni beslist de Bezirksregierung Düsseldorf over het bijwerken van het Regionalplan, met plannen voor windmolens in het Reichswald. Gennep maakt bezwaar vanwege...

Gemeente Gennep

Na een periode van stilte treedt de PvdA Gennep weer naar buiten met een nieuw afdelingsbestuur. Dit bestuur heeft de opdracht gekregen om samen...

Heijen

De gemeente Gennep biedt de Paardenwei in Heijen tijdelijk ter pacht aan voor begrazing van vee. Geïnteresseerden kunnen zich tot 2 juli 2024 aanmelden...