Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Selectie FAST krijgt vorm

Eredivisionist FAST uit Gennep en Sint Anthonis zag de lopende competitie abrupt afgebroken. Het uitgebroken Coronavirus heeft de volleybalcompetities tot een voortijdig einde genoopt. Eerder dan gewend bereidt de technische staf van FAST zich voor op het nieuwe seizoen. De selectie krijgt vorm.

 

 

Door: Jos Gröniger, archieffoto: Peter Gommans

 

 

Inmiddels staat op de lijst voor het seizoen 2020-2021 achter de namen van zes speelsters een paraaf. Daarnaast lopen onderhandelingen met overige speelsters.

 

 

Het zijn tropenweken voor de technische staf. Het plotselinge seizoenseinde was voor diverse Eredivisieploegen het signaal de voorbereidingen op de nieuwe jaargang te starten. Ook bij FAST ging men aan de slag, nadat in de persoon van Ivo Martinovic een opvolger gevonden was voor de vertrekkende trainer Harmen Bijsterbosch.

 

 

Op het moment dat de competitie (kampioenspoule) in de ontknopende fase zou zijn, krijgt de FAST-selectie vorm. Trainer Martinovic:

 

 

We hebben zes toezeggingen van speelsters die nog een seizoen verder willen bij FAST.

 

 

Van de ploeg waarmee FAST de afgebroken competitie inging blijven Rachel Feron (spelverdeelster), de middens Joska Fransen en Eline Peeters en de passer-lopers Veerle van den Heuvel en Noa Klerkx. De afgelopen seizoen teruggekeerde Lara Hendricks beraadt zich over de toekomst bij FAST. Ook Steffie Janshen, de revaliderende Daniëlle Bosman en Maus Smeets namen nog geen besluit. Libero Ellen Willems (onbekend), middenaanvalster Lisa Kersten (VV Utrecht) en youngster Puck Hoogers gaan FAST verlaten. Laatstgenoemde verhuist naar Talentteam Papendal. Spelverdeelster Bregje van den Heuvel kiest voor haar maatschappelijke carrière en neemt een stap terug. De Brabantse traint komend seizoen nog wel wekelijks mee. Haar positie wordt ingenomen door de jonge Noa Rahangmetan die van het Nijmeegse Vocasa overkomt.

 

 

Komende weken rondt de technische staf de onderhandelingen met kandidaten voor de diverse posities af. Vooral de libero- en buitenaanvalpositie moeten nog ingevuld worden.
De commissie vertrouwt erop dat ook dat karwei geklaard wordt, al wordt het werken bemoeilijkt door de beperkingen die de Coronacrisis met zich meebrengt.

 

 

Reacties