Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Semipermanente sporthal rijst aan de Picardie

Naast evenementengebouw 4Events rijst een nieuwe sporthal als een paddestoel uit de grond. Doel van deze sporthal is om onder andere korfbal, volleybal en zaalvoetbal te herbergen voor de komende jaren. Ook scholen kunnen er gebruik van maken.

 

 

Door: Gerri van GennepNews

 

 

Het gebouw krijgt een afmeting van 50 mt x 30 mt oppervlakte en 7,50 mt hoog en voldoet aan de norm van NOC*NSF. De hal kan in 2 delen gescheiden worden, en er komen 4 kleedruimtes. Aan de Nierszijde wordt het aangezicht groen door middel van hedera en er worden bomen geplant. Het dak wordt volledig voorzien van zonnepanelen en er wordt een volwaardig ventilatiesysteem aangebracht. Duurzaamheid is het sleutelwoord voor dit gebouw.

 

 

 

 

De sporthal kan weer volledig afgebroken worden en eventueel verplaatst, dus volledig herbruikbaar. Het wachten is alleen op Enexis, maar mocht deze niet tijdig de hal van energie kunnen voorzien, dan zal er naar een tijdelijk alternatief gezocht worden. De bedoeling is dat er krachtstroom aangelegd wordt. Het constructiebedrijf Spantech die de hal gaat plaatsen, werkt nauw samen met goede partners op nationaal en Europees niveau waar ze op kunnen vertrouwen. Het budget voor de hal is geraamd op 2 miljoen.

 

 

 

 

Besloten is om er geen horeca ruimte te realiseren aangezien de bestaande sporthal die faciliteit al kan bieden. Wel wordt nog gekeken of er een centrale entreehal verwezenlijkt kan worden.
Voorlopig zal dit gebouw zo’n tien jaar blijven staan.

 

 

Reacties