Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Elzendaalcollege-Metameer in Kerstsfeer. Leerlingen zetten zich in voor goede doelen. Brugklassers van Jenaplan organiseren een kerstmarkt op donderdag 21 december.
Elzendaalcollege-Metameer in Kerstsfeer. Leerlingen zetten zich in voor goede doelen. Brugklassers van Jenaplan organiseren een kerstmarkt op donderdag 21 december.

Gennep

Serious Request: Elzendaalcollege-Metameer

Elzendaalcollege-Metameer omarmt het Kerstgevoel met leerlingen die zich inzetten voor Stichting ALS Nederland. Op alle locaties vinden diverse activiteiten plaats, van zelfgemaakte lekkernijen tot vrijwilligerswerk en een kerstmarkt, terwijl een leerling in Stevensbeek statiegeldflessen inzamelt voor Serious Request.

In de week voor Kerst staat Elzendaalcollege-Metameer volledig in het teken van het steunen van goede doelen. Leerlingen tonen hun betrokkenheid door zich in te zetten voor Stichting ALS Nederland, in het kader van Serious Request 2023.

 

Op alle schoollocaties vinden gedurende de hele week hartverwarmende initiatieven plaats, waarbij het delen van liefde en steun voor elkaar centraal staat.

 

Vrijwilligerswerk in Gennep

 

In Gennep hebben onderbouwleerlingen besloten zich in te zetten voor anderen door vrijwilligerswerk te doen bij lokale organisaties en instellingen. Ondertussen genieten bovenbouwleerlingen van een feestelijk gala. Op vrijdag 22 december sluiten de leerlingen samen met hun klas het jaar af.

 

Boxmeer brengt Kerstsfeer

 

Op de locatie Boxmeer hebben leerlingen een scala aan activiteiten gepland. Gedurende de hele week verkopen ze zelfgemaakte lekkernijen tijdens de pauzes. Bovendien nemen de leerlingen deel aan diverse challenges ter ondersteuning van ALS van Serious Request. Hierbij kan men denken aan het maken van polaroidfoto’s, karaoke zingen en het spelen van verschillende spellen.

 

Jenaplan Kerstmarkt en Goede Doelen Acties

 

Op donderdag 21 december organiseert de locatie Jenaplan een kerstmarkt, waar brugklassers zelfgemaakte hapjes en producten verkopen aan familieleden en kennissen. Tegelijkertijd voeren tweedejaars een Shuttle Run uit in ’t Hoogkoor in Boxmeer voor het goede doel ALS. Derdeklassers komen in actie voor drie goede doelen: Stichting ALS, Hospice de Cocon uit Sint Anthonis en het schoolfonds. Het ingezamelde geld geeft leerlingen toegang tot Serious Night, een avond vol workshops en andere leuke activiteiten. Vierdejaars spelen spelletjes met de klas, terwijl Jenaplanleerlingen de week afsluiten met een kerstviering in hun eigen klas, waarbij een Glazen Huis in de aula staat.

 

Stevensbeek: ‘Doneer ’n fles voor ALS’

 

Vince Puts, een leerling uit vwo 5, komt in actie voor Serious Request met zijn campagne ‘DONEER ‘N FLES VOOR ALS’. Op de locatie Stevensbeek zamelt hij statiegeldflessen en blikjes in. Daarnaast ondersteunt de schoolband “It’s Music” van Stevensbeek het goede doel met een optreden in het winkelcentrum van Boxmeer op dinsdag 19 december. De school hoopt dat Vince op woensdag 20 december een mooie cheque kan overhandigen bij het Glazen Huis in Nijmegen.

 

Serious Request

 

In het kader van 3FM Serious Request 2023 zullen de 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema, en Wijnand Speelman zich laten opsluiten in het Glazen Huis op de Grote Markt in Nijmegen. Deze jaarlijkse benefietactie, die van start gaat op 17 december, zal geld inzamelen voor Stichting ALS Nederland.

 

Foto: Femke de Schepper

 

Verwant

Gemeente Gennep

De spanning is eindelijk voorbij. Leerlingen van het Elzendaalcollege, Merletcollege en Metameer kunnen opgelucht ademhalen... Geslaagd? Gefeliciteerd! Stuur je foto naar redactie@Gennep.News!

Gemeente Gennep

Gennep past regels voor borden in de openbare ruimte aan. Reclameborden aan lichtmasten verdwijnen, posterboxen niet. Elke kern krijgt een plek voor aankondigingen. Nieuwe...

Gemeente Gennep

Op 20 juni beslist de Bezirksregierung Düsseldorf over het bijwerken van het Regionalplan, met plannen voor windmolens in het Reichswald. Gennep maakt bezwaar vanwege...

Gemeente Gennep

Na een periode van stilte treedt de PvdA Gennep weer naar buiten met een nieuw afdelingsbestuur. Dit bestuur heeft de opdracht gekregen om samen...