Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Sinterklaas is aangekomen (tiralalali, tiralalala)

Er kwamen veel kinderen op af. Een aantal had ook maar hun ouders ook meegenomen want het was een mooie droge dag en niet eens zo koud. Sinterklaas en zijn gevolg kwamen met de postbestelbus. Zo’n postbestelling op een zondag kost best veel portokosten. Al helemaal als het een priority delivery is.

 

 

 

 

De burgervader was ook naar het evenement gekomen en nam zich al voor om die avond zijn schoen te zetten. Of alletwee. Eerst zou hij Sinterklaas welkom heten en die middag heel hard meewerken.

 

 

Dan krijg je ook wat in de schoen als je zo braaf bent.

 

 

 

 

De kinderen mochten meteen massaal naar binnenstormen, de grote mensen moesten eerst hun QR code laten zien. Dat ging gesmeerd en zonder problemen. Ze mochten allemaal naar binnen. Mooi achter in de zaal, waar ze thuishoorden. De kinderen lekker vooraan, op de vloer. Zo konden de kinderen ongehinderd door het zicht heerlijk genieten van het hele gebeuren.

 

 

 

 

De Muzieknootjes zongen een paar leuke meezingliedjes waar ook dansjes aan gekoppeld waren. En ook de jonge dansgarde van het Bombakkes danste er op los. Bij het liedje Gas op d’n zuger kreeg je toch echt een acute aanval van carnavalszucht en je werd er nog vrolijk van ook! Toen zat er ook de stemming goed in.

 

 

Dorus

 

 

Sinterklaas kreeg uit de postzak een grote envelop met een brief er in. Hij las het het hardop voor, en wat bleek? Een liefdesbrief! Voor hem? Voor Sinterklaas? Wie in hemelsnaam? De afzender was een zekere Dorus. Maar er was geen Dorus in de zaal. Ook de mensen die aan de deur de QR codes gecontroleerd hadden hadden geen Dorus aan de deur gehad. Maar plotseling, daar was hij. Sinterklaas wilde weten waarom Dorus verliefd op hem was. Toen kwam de aap uit de mouw: Dores had de brief naar de verkeerde ontvanger gestuurd. De brief was bedoeld voor een knap Roetpietinnetje!

 

 

Dorus wilde met de arme meid wat gaan eten, maar dat ging niet zomaar. Het meisje had een speciale voorkeur voor wat ze wilde eten. Nou, dat werd een handjeklap van jewelste. Uiteindelijk bleek ze graag friet te willen. Maar ze wilde er toch nog even over nadenken. Dat dan weer wel.

 

 

Maar één ding is zeker; Sinterklaas is weer in de gemeente Gennep! En hij zal langs alle huizen gaan om te doen waar hij voor gekomen is. Snoep, heel veel snoep. Dat mag voor deze ene keer in het jaar wel. En cadeau’s. Dat ook.

 

 

Reacties

Deel Bericht