Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Sloop Picardie 62 van start

Het voormalige mavo-schoolgebouw aan de Picardie wordt gesloopt. Maandag 18 februari start aannemer Laarakkers BV uit Sambeek met de sloop het gebouw, ook wel bekend als Second Hand. De afgelopen tijd heeft de gemeente de benodigde voorbereidingen getroffen voor de sloop.

 

 

Picardie 62 Gennep ip20

 

 

‘Mannen in witte pakken’

 

 

De aannemer begint met het opruimen van de asbestverontreiniging. Deze is vooral ín het gebouw aangetroffen. De asbesthoudende materialen worden langs de achterkant van het gebouw naar buiten gebracht en afgevoerd. Dat gebeurt met speciale maatregelen. Tijdens deze fase kun je misschien ‘mannen in witte pakken’ rond het gebouw waarnemen. Er is geen gevaar voor de gezondheid, op voorwaarde dat iedereen buiten het afgebakende gebied blijft en zich houdt aan de aanwijzingen van de aannemer.

 

 

Picardie 62 Gennep Verboden Toegang

 

 

Bouwplaats

 

 

Het terrein rond het gebouw wordt als bouwplaats ingericht. Dat houdt in dat de aannemer bouwhekken laat plaatsen, evenals containers voor de af te voeren materialen. Ook worden de aan- en afvoerroutes aangegeven.

 

 

Picardie 62 Gennep Muurschildering

 

 

Schooltijden

 

 

De gemeente heeft met de aannemer afgesproken dat er geen vervoer van sloopmaterialen plaatsvindt rond de start- en eindtijden van de omliggende scholen. De afvoer gaat in zuidelijke richting plaatsvinden, richting Siebengewaldseweg.

 

 

KEC / IKC

 

 

Parkeren

 

 

Misschien zijn enkele parkeerplaatsen aan de linkerzijde van Picardie 62 nodig voor de aan- en afvoerroutes. Dat zal dan op die plekken duidelijk worden aangegeven. De rest van het parkeerterrein voor Pica Mare blijft volledig bruikbaar.

 

 

Picardie 62 Gennep trapleuning

 

 

Kappen

 

 

Aan de zij- en achterkant van het gebouw wordt een drietal bomen gekapt. Dit zijn bomen die ziek zijn of geen overlevingskans hebben na de sloop, vanwege de hoogteverschillen rond het gebouw. De bomen aan de voorzijde blijven behouden.

 

 

Picardie 62 Gennep regenpijp

 

 

Speelgras

 

 

Als de sloop klaar is, laat de gemeente het terrein egaliseren en inzaaien met speelgras. Zo ontstaat een mooie aansluiting met de grasmat aan de voorzijde van het gebouw.

 

 

Picardie 62 gaat eraan

 

 

Planning

 

 

De sloop neemt ongeveer een maand in beslag. In deze periode houdt de gemeente je op de pagina over het KEC op de hoogte van de vorderingen. Heb je een vraag over de sloopwerkzaamheden? Dan kun je rechtstreeks terecht bij uitvoerder Roy van Kempen. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 06 27 51 33 88 en via rvankempen@laarakkers.nl.

 

 

 

 

 

 

Reacties