Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Speldje voor torenwachters Martinustoren

Afgelopen zaterdag hebben de vrijwilligers van bezoekerscentrum de Martinustoren tijdens een bescheiden feestelijke opening van Open Monumentendag een torenspeldje ontvangen. Tevens kregen zij als eerste een exemplaar van het Martinustorenboekje in handen. Dit fraai geïllustreerde boekje is zolang de voorraad strekt bij VVV Gennep af te halen.

 

 

Door: Frans Thonen

 

 

Aanleiding voor dit feestje is het 150-jarig bestaan van de Martinustoren en het 10-jarig bestaan van het bezoekerscentrum dat in 2020 plaatsvindt. Het gratis toegankelijke bezoekerscentrum is naast een uitkijktoren waarmee men zicht heeft op de wijde omgeving, een expositieruimte waar aandacht wordt besteed aan de historie en natuur van Gennep en het land van Maas en Niers.

 

 

 

 

Bijna het gehele jaar door is de Martinustoren voor het publiek gedurende 7 dagen per week geopend. Dit is mogelijk dankzij de inzet van 28 enthousiaste vrijwilligers/torenwachters. Vandaar dat zij als blijk van waardering een torenspeldje kregen uitgereikt.

 

 

Wethouder Janine van Hulsteijn, onder meer wethouder van toerisme van de gemeente Gennep, sprak haar grote waardering uit voor de vrijwilligers omdat zij na de restauratie van de oude Martinustoren een succes van het bezoekerscentrum hebben gemaakt. Jaarlijks trekt dit bezoekerscentrum zo’n 10 à 11.000 bezoekers.

 

 

Tevens is dit bezoekerscentrum begin- en eindpunt van de Martinustorenroutes. Dit zijn 16 fietsroutes en 8 wandelroutes met als thema de historie en natuur van het land van Maas en Niers. Deze routes en talrijke films en foto’s zijn ook te vinden op de website van de Martinustoren.

 

 

Reacties