Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Start-up geeft innovaties vorm

Otherwyse, de vernieuwingsmotor van het Land van Cuijk en Maasduinen

 

 

Otherwyse is een start-up die getalenteerde en ambitieuze professionals koppelt aan organisaties met een vernieuwingsvraagstuk. In co-creatie tussen klant en professionals krijgen innovaties vorm.

 

 

Martine Frentz, Otherwyse, vertelt:

 

 

De kracht van onze teams is de verscheidenheid aan specialisten. Vanuit verschillende visies vliegen we de opdrachten aan. Dit levert verrassende inzichten en vernieuwing met daadkracht. Het is geweldig om te zien, hoe de energie van een team en een klant samenkomen en tot een goed resultaat leiden.

 

 

Stevige uitdagingen

De opdracht van Marel betrof een internationaal vraagstuk: het verduurzamen van het slachtproces van kippen in Zuid-Oost Azië. Martine:

 

 

De opdracht was een cadeau voor ons. Het sluit perfect aan bij onze ambitie om een daadwerkelijke bijdrage te leveren aan maatschappelijke vraagstukken. Het team kreeg de kans zich te verdiepen in de verschillende aspecten van het vraagstuk, te ervaren hoe is het is om in een multidisciplinair team aan innovatie te werken, leerdoelen te behalen, gecoacht te worden en zichzelf te verbazen met hun kennis en kunde.

 

 

Waar de opdracht van Marel op conceptniveau lag, ziet de opdracht van Elpress er heel anders uit. Het gaat nu namelijk om het innovatieproces van Elpress zelf. Elpress is een familiebedrijf dat de afgelopen jaren erg hard is gegroeid. Groei is goed, alleen brengt het ten opzichte van het innovatieproces wel nieuwe uitdagingen met zich mee. Dat beseft Elpress zich maar al te goed.

 

 

Als wij willen blijven groeien én innoveren moeten wij beter in staat zijn om van buiten naar binnen te kijken. Ook moeten wij ons innovatieproces structureren en inbedden in de organisatie.

 

 

Aldus Jannes Voss.

 

 

Waardevolle inzichten

Anton de Weerd, managing director Marel Poultry en opdrachtgever, is tevreden met de resultaten.

 

 

Het team heeft een beeld geschetst van de omgeving, de regio en de rol die wij kunnen pakken in het verduurzamen van het slachtproces. Dit is zinvolle input die ons inspireert tot het zetten van vervolgstappen in deze markt. Kortom: ik ben erg tevreden over de inzet en output van het team. Het is een waardevolle aanvulling op ons innovatietraject.

 

 

Elpress heeft alle vertrouwen in het team en is vol verwachting over het resultaat dat medio april gepresenteerd wordt. Jan Wigman, Business controller Elpress en participant in het team, vertelt;

 

 

Verrassende output tot nu toe, ik had zelf ook een beeld over stappen binnen voor het innovatieproces. Toch krijg ik nu hele andere inzichten en denkrichtingen die ik zonder het tot nu toe doorlopen proces en het team niet had gehad.

 

 

Na de zomerperiode zal Otherwyse weer starten met een nieuw vernieuwingsvraagstuk.

 

 

Wil je meer weten over Otherwyse? Neem dan contact op met Martine Frentz, martine@otherwyse.nl of ga naar otherwyse.nl.

 

 

Foto: Inspyrium

 

 

Reacties