Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

beversporen in het dal van de Niers bij Gennep en Ottersum

Gennep

Steeds meer bevers gespot

De bever is bezig met een opmars. Dat is goed nieuws voor de biodiversiteit van de natuur, anderzijds kan het zwemmende knaagdier voor behoorlijk wat schade aan dijken zorgen. Hoeveel zijn er gespot in de gemeente Gennep? Kijk snel op Gennep.News voor het antwoord!

De bever is bezig met een opmars. Dat is goed nieuws voor de biodiversiteit van de natuur, anderzijds kan het zwemmende knaagdier voor behoorlijk wat schade aan dijken zorgen. Hoeveel zijn er gespot in de gemeente Gennep?

 

 

Je zou zeggen dat Gennep met het water en veel groen een prima plek is voor deze zwemmende knaagdieren. Dat blijkt te kloppen. Ook in onze gemeente is de beverpopulatie de laatste jaren gegroeid. Sinds 2018 zijn in Gennep 37 keer bevers gespot door de deelnemers aan Waarneming.nl.

 

 

In 2018 zijn er tien bevers gespot. Het jaar erop steeg dit aantal naar veertien. En de teller stond in september van dit jaar al op dertien waarnemingen.

 

 

Jouw foto in #GennepGezien?
Mail: redactie@Gennep.News!

Geplaatst door Gennep News op Zaterdag 24 oktober 2020

 

 

Dat de bevers zich hier best thuis voelen, is niet zo vreemd. De dieren leven het liefst op de oever en deels in het water. Wil je een bever spotten? Dan heb je de meeste kans vanaf de schemering, dan worden de dieren actief. Overdag slapen ze vooral.

 

 

Verwant

Regio

Afgelopen weekend vond voor de vijfde keer op rij de Mollentelling plaats. De Zoogdiervereniging organiseert dit evenement in samenwerking met Tuintelling.nl, Waarneming.nl en Vroege...