Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Summmertime
Summmertime

Gemeente Gennep

Stekker uit Summmertime

Na 15 jaar trekt Summmertime Gennep de stekker eruit vanwege het nieuwe beleid van de Gemeente Gennep, dat slechts drie geluidsbelastende evenementen per jaar toestaat op de Markt. De Kerstmarkt op 16 en 17 december wordt het laatste evenement onder de vlag van Summmertime.

Na een periode van 15 jaar gooit Summmertime Gennep de handdoek in de ring. De stichting, bekend om haar evenementen in het hart van Gennep, staakt haar activiteiten. Het besluit komt voort uit het restrictieve beleid van de Gemeente Gennep, die Summmertime slechts drie geluidsbelastende evenementen per jaar op de Markt toestaat.

 

Met de Kerstmarkt op 16 en 17 december aanstaande markeert dit het laatste wapenfeit onder de vlag van Summmertime. Marian Leideritz, woordvoerder van Summmertime, deelde dit nieuws via een persbericht.

 

Summmertime

 

De stichting, die sinds 2008 jaarlijks een gevarieerd programma van zang, dans, theater en muziek organiseerde, ziet zich gedwongen de stekker eruit te trekken. Het nieuwe evenementenbeleid van de gemeente dwingt Summmertime om haar activiteiten drastisch in te perken.

 

SumMmertime 2023

 

Arnold Jansen, voorzitter van Summmertime, betreurt het nieuwe beleid ten zeerste:

 

“Ons programma wordt zo door de gemeente uitgekleed. De regelmaat en continuïteit in de zomerperiode, een van de meest karakteristieke kenmerken van ons festival, gaat zo verloren. Dit gaat niet alleen ten koste van de organisatie maar doet ook geen recht aan de tijd en inzet van het bestuur en de vrijwilligers.”

 

In 2022 moest het bestuur al enkele activiteiten schrappen naar aanleiding van klachten, maar het bijgestelde evenementenbeleid voor 2024 is de genadeslag. De Gemeente Gennep wil het aantal evenementen voor Summmertime op de Markt verder beperken tot slechts drie per jaar. Jansen benadrukt de impact op de organisatie:

 

“Het gaat niet alleen om de evenementen zelf, maar ook om de herkenbaarheid en promotie van ons programma. Een proactief meedenkende en meewerkende gemeente wordt door het steeds stringenter beleid van de laatste jaren node gemist.”

 

Opmerkelijk is het argument van de gemeente om deze beperkingen mede door te voeren om andere organisaties een kans te geven activiteiten op de Markt te organiseren. Het bestuur van Summmertime heeft met verbazing kennisgenomen van dit standpunt.

 

Vanwege de beperkingen heeft het bestuur besloten alle activiteiten van Summmertime per eind december 2023 te beëindigen. De Kerstmarkt op de Markt op 16 en 17 december zal het laatste evenement zijn dat nog door de organisatie wordt georganiseerd.

 

Gemeente onder vuur

 

De aankondiging van Summmertime’s abrupte stop heeft een golf van verontwaardiging teweeggebracht in Gennep. Bewoners uiten hun ongenoegen over het einde van het geliefde evenement en wijzen met de vinger naar de gemeente.

 

“Gennep moest op de kaart gezet worden en mede door Summmertime is dat gebeurd. Gemeente Gennep, waarom luisteren jullie niet naar de Gennepse mensen? Doodzonde!”

 

Klinkt het uit de mond van verontwaardigde Gennepenaren. De gemeente wordt beschuldigd van afbraakbeleid en er is vraagtekens gezet bij de rechtmatigheid van het genomen besluit.

 

“Gennep verliest niet alleen een sprankelend evenement, maar ook het gemeenschapsgevoel dat Summmertime bracht.”

 

 

Verwant

Gennep

Leer levensreddende vaardigheden met de EHBO Cursus Acute Zorg in de gemeente Gennep. Met een breed scala aan onderwerpen en praktijkgerichte training, bereidt deze...

Gemeente Gennep

Het Energielandgoed Wells Meer in Bergen ervaart vertraging door vergunningen en netwerkproblemen, wat leidt tot een verlenging van de intentieverklaring door de Gemeente Gennep....

Gemeente Gennep

Stichting INTOS en gemeente Gennep kampen met €350.000 financiële tegenvaller door gestegen loonkosten en incidentele uitgaven. Spoedvergadering ingelast om oplossingen te bespreken, toekomstige begrotingen...

Gennep

Op 18 februari 2024 herdacht Gennep de bevrijding van 79 jaar geleden. Het komende jaar staat in het teken van diverse herdenkingsactiviteiten, verdeeld over...