Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Op zaterdag 13 mei 2023 vond de eerste ruilmiddag plaats voor de plakplaatjes van het verzamelboek De Vele Gezichten van Gennep.

Gennep

Eerste “ruilmiddag” Gennepboek groot succes

Op zaterdag 13 mei 2023 vond de eerste ruilmiddag plaats voor de plakplaatjes van het verzamelboek De Vele Gezichten van Gennep. Dit boek is uitgegeven door AH-van der Laan Gennep in nauwe samenwerking met de Stichting Erfgoed Gennep. Meer informatie op Gennep.News.

Op zaterdag 13 mei 2023 vond de eerste ruilmiddag plaats voor de plakplaatjes van het verzamelboek De Vele Gezichten van Gennep. Dit boek is uitgegeven door AH-van der Laan Gennep in nauwe samenwerking met de Stichting Erfgoed Gennep.

 

De ruilmiddag was een groot succes, waarbij bijna 250 mensen in staat waren om hun boek(en) compleet te maken. Hoewel de term “ruilmiddag” wellicht niet helemaal accuraat was, omdat er geen directe ruil tussen mensen plaatsvond, leverden de deelnemers bij binnenkomst hun stapel(s) dubbele plaatjes in en konden ze vervolgens de ontbrekende plaatjes ophalen bij de vrijwilligers van de Stichting Erfgoed.

 

De vrijwilligers hadden zich uitstekend voorbereid en er was veel uitzoekwerk verricht, waardoor maar liefst 216 bakjes met 216 verschillende plaatjes klaarlagen. Dit zorgde voor een soepel verloop van de ruilmiddag. Voor degenen die een lijstje hadden meegenomen, was het zelfs nog eenvoudiger om de ontbrekende plaatjes te verkrijgen. Gennepnu.nl heeft enkele foto’s genomen en een kort filmpje gemaakt om een indruk te geven van de middag.

 

De reacties van de deelnemers waren zeer positief, met name over de uitstekende organisatie van het evenement. Het feit dat er veel voorbereidend werk was verricht door de vrijwilligers werd gewaardeerd. Daarnaast werd de film Gennep tussen 1917 en 1967 vertoond, wat ook erg goed werd ontvangen.

 

Op zaterdag 20 mei zal de tweede en tevens laatste ruilmiddag plaatsvinden in de Kenniskeuken. Na deze ruilmiddag is het afwachten of er mogelijk een tweede deel van deze succesvolle uitgave en bijdrage aan het erfgoed van Gennep zal komen.

 

Bron en foto: Gennepnu.nl

 

Verwant

Column

In het land der supermarkten, waar het blauwe monster genaamd Albert Heijn hoogtij viert, stuitte ik op een curieuze uitspraak. De supermarkt pleit voor...

Gennep

Jumbo Supermarkten heeft de Gennepse Jan Linders overgenomen, samen met vijf andere winkels. De overname is onderdeel van de recente verkoop van tien winkels...

Gennep

Op 28 februari 2023 opende Albert Heijn Van der Laan aan het Wilhelminaplein 48 in Gennep de compleet verbouwde supermarkt. Naar schatting trok de...

Gennep

Nettorama heeft zijn zinnen gezet op de vestigingen van Jan Linders die binnenkort gesloten zullen worden. Volgens ceo Michel Mattheeuws zou de supermarktketen graag...