Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Op zaterdag 13 mei 2023 vond de eerste ruilmiddag plaats voor de plakplaatjes van het verzamelboek De Vele Gezichten van Gennep.

Gennep

Eerste “ruilmiddag” Gennepboek groot succes

Op zaterdag 13 mei 2023 vond de eerste ruilmiddag plaats voor de plakplaatjes van het verzamelboek De Vele Gezichten van Gennep. Dit boek is uitgegeven door AH-van der Laan Gennep in nauwe samenwerking met de Stichting Erfgoed Gennep. Meer informatie op Gennep.News.

Op zaterdag 13 mei 2023 vond de eerste ruilmiddag plaats voor de plakplaatjes van het verzamelboek De Vele Gezichten van Gennep. Dit boek is uitgegeven door AH-van der Laan Gennep in nauwe samenwerking met de Stichting Erfgoed Gennep.

 

De ruilmiddag was een groot succes, waarbij bijna 250 mensen in staat waren om hun boek(en) compleet te maken. Hoewel de term “ruilmiddag” wellicht niet helemaal accuraat was, omdat er geen directe ruil tussen mensen plaatsvond, leverden de deelnemers bij binnenkomst hun stapel(s) dubbele plaatjes in en konden ze vervolgens de ontbrekende plaatjes ophalen bij de vrijwilligers van de Stichting Erfgoed.

 

De vrijwilligers hadden zich uitstekend voorbereid en er was veel uitzoekwerk verricht, waardoor maar liefst 216 bakjes met 216 verschillende plaatjes klaarlagen. Dit zorgde voor een soepel verloop van de ruilmiddag. Voor degenen die een lijstje hadden meegenomen, was het zelfs nog eenvoudiger om de ontbrekende plaatjes te verkrijgen. Gennepnu.nl heeft enkele foto’s genomen en een kort filmpje gemaakt om een indruk te geven van de middag.

 

De reacties van de deelnemers waren zeer positief, met name over de uitstekende organisatie van het evenement. Het feit dat er veel voorbereidend werk was verricht door de vrijwilligers werd gewaardeerd. Daarnaast werd de film Gennep tussen 1917 en 1967 vertoond, wat ook erg goed werd ontvangen.

 

Op zaterdag 20 mei zal de tweede en tevens laatste ruilmiddag plaatsvinden in de Kenniskeuken. Na deze ruilmiddag is het afwachten of er mogelijk een tweede deel van deze succesvolle uitgave en bijdrage aan het erfgoed van Gennep zal komen.

 

Bron en foto: Gennepnu.nl

 

Verwant

Gennep

In Gennep zorgen drie opmerkelijke schoorsteenverhalen voor beroering. Bewoners strijden tegen een te hoge schoorsteen in Diekendaal, La Brique's historische schoorsteen stuit op planningsproblemen,...

Gennep

Museum Het Petershuis in Gennep eert het Duits lijntje met een betoverende expositie tot 9 februari '24. Bezoekers kunnen zich onderdompelen in de rijke...

Gennep

In een betoverd land in de Efteling stond de oude Vermolenmolen, een levende geschiedenis en betoverend sprookje, dat reisde door de tijd en verhalen...

Gemeente Gennep

In het kader van het 12 1/2 jarig jubileum heeft Gennep een Martinustoren-postzegel uitgebracht en GennepNews roept nu op om suggesties in te dienen...