Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Stichting GESP blikt terug op 2022

Gennep

Stichting GESP blikt terug op 2022

De Stichting GESP heeft het afgelopen jaar hard gewerkt om te helpen bij de ontwikkeling van San Pedro de Lóvago en Gennep. Ze hebben twee drinkwaterprojecten voltooid, waarbij 65 huizen toegang kregen tot schoon drinkwater, en zonnepanelen geïnstalleerd om de waterpomp in Pochomil en Palo Solo aan te drijven. Meer informatie op Gennep.News.

Stichting GESP heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan het verbeteren van de levens van mensen in Nicaragua en Gennep. In San Pedro de Lóvago en Gennep zijn twee drinkwaterprojecten afgerond, wat heeft geresulteerd in 65 huizen met toegang tot schoon drinkwater en 350 mensen die direct toegang hebben tot dit belangrijke hulpbron. Bovendien hebben zonnepanelen geïnstalleerd in Pochomil en Palo Solo om de waterpomp aan te drijven.

 

 

Er is ook hard gewerkt aan landbouwontwikkeling in het afgelopen jaar, met het organiseren van drie landbouwcursussen voor jonge boeren. De onderwerpen van de cursussen waren het insemineren bij koeien, de productie van maïs- en bonenzaden en organische bemestingsmethoden. Na afloop ontvingen de deelnemers een certificaat van het landbouwinstituut in Nicaragua.

 

 

Daarnaast heeft Stichting GESP samengewerkt met Rotary om 470 herbruikbare tassen te kopen en uit te delen, wat kan helpen om het gebruik van plastic te verminderen. Het gemeentelijk kadaster is ook geactualiseerd, wat belangrijk is voor gemeentelijke heffingen en ontwikkeling.

 

 

Verder heeft Stichting GESP samengewerkt met Gennep doet mee om leerlingen van acht scholen in Gennep kennis te laten maken met Nicaragua. Ze maakten muurschilderingen, bezochten het Wereldpaviljoen in Steyl en luisterden naar verhalenverteller Gerard Sonnemans. Het scholenproject werd afgesloten met een feest.

 

 

Het afgelopen jaar was ook het jaar waarin Stichting GESP deelnam aan de jaarlijkse Kerstmarkt voor het mooie stadhuis in Gennep. Stichting GESP is dankbaar voor de steun die ze het afgelopen jaar van iedereen hebben ontvangen en bedankt ook de vrienden in San Pedro de Lóvago voor hun betrokkenheid bij het werk van de stichting. Er zijn nog veel projectvoorstellen ontvangen waaraan Stichting GESP graag zal bijdragen om de ontwikkeling van de gemeenschap te steunen.

 

 

 

 

Tussen de gemeente Gennep en San Pedro de Lóvago bestaat sinds 1994 een stedenband. Stichting GESP geeft vanuit Nederland inhoud aan deze samenwerking. Kortom: Ontwikkeling door verbondenheid. Al 25 jaar faciliteert GESP ontwikkelingsprojecten in de partnerstad van Gennep, San Pedro de Lóvago in Nicaragua.

 

 

Verwant

Gemeente Gennep

Ontdek tijdens de online informatieavond in Gennep de meest effectieve energiebesparende maatregelen voor diverse woningtypen. Kostenbesparing, comfortabel wonen en een gezondere leefomgeving staan centraal....

Gennep

Zes minderjarige jongens zijn in Gennep gearresteerd voor een vermeende straatroof, waarbij een minderjarige slachtoffer werd van geweld en van zijn fiets werd beroofd....

Gennep

Leer levensreddende vaardigheden met de EHBO Cursus Acute Zorg in de gemeente Gennep. Met een breed scala aan onderwerpen en praktijkgerichte training, bereidt deze...

Gemeente Gennep

Stichting INTOS en gemeente Gennep kampen met €350.000 financiële tegenvaller door gestegen loonkosten en incidentele uitgaven. Spoedvergadering ingelast om oplossingen te bespreken, toekomstige begrotingen...