Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Stiemensweg wordt Schoolzone

Binnenkort nemen de leerlingen van basisschool Elckerlyc tijdelijk hun intrek in het schoolgebouw aan de Stiemensweg. Om ervoor te zorgen dat de leerlingen veilig van en naar school kunnen, neemt de gemeente een aantal verkeersmaatregelen.

 

 

Schoolzone

 

 

De oversteek van de Stiemensweg bij Hezeland wordt verhoogd aangelegd. Hierdoor moeten automobilisten afremmen als ze de bebouwde kom inrijden. Daarnaast wordt er een schoolzone aangelegd. Automobilisten worden hierdoor geattendeerd op het feit dat ze langs een school rijden.

 

 

Ouders of begeleiders die de met de auto komen kunnen op twee plekken de kinderen halen en brengen. De parallelweg voor het schoolgebouw wordt een kiss & ride. Achter het schoolgebouw komt een tijdelijke parkeerplaats. De parallelweg zal niet meer aansluiten op Hezeland maar op de Stiemensweg tegenover de uitgang van het parkeerterrein bij het Elzendaalcollege. Hierdoor is er ruimte om een voetpad aan te leggen vanaf Hezeland naar de school.

 

 

Het parkeerterrein achter de school is bereikbaar vanaf de Stiemensweg. De route om het parkeerterrein te verlaten loopt via de Winterheide en Struikheide. Langs het parkeerterrein bij het Elzendaalcollege wordt een vrijliggend fietspad aangelegd. Dit fietspad verbindt de fietspaden vanaf de Burgemeester Gilissenweg en de Langeweg met het fietspad langs de Stiemensweg. Dit verbetert de veiligheid voor fietsers.

 

 

 

 

De aannemer gaat volgens planning aan de slag in de week van 11 mei 2020. De werkzaamheden gaan ruim vier weken duren. De omwonenden worden door de gemeente geïnformeerd door middel van een bewonersbrief.

 

 

KEC / IKC

 

 

Reacties

Deel Bericht