Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Streektaalavond met Wim Daniëls in de Kenniskeuken Gennep

Op dinsdag 28 november vindt in de Kenniskeuken van Bibliotheek Gennep een avondprogramma plaats over streektaal en dialecten. Gastheer Wim Daniëls ontvangt o.a. Hans Gilissen en Willy Vaegs.

 

 

Met als titel ‘Proaten of praten’ organiseert BiblioPlus in samenwerking met de Stichting Gennep-Goch-Niers een avondvullend programma over streektaal.

 

 

Gastheer is Wim Daniëls. Hij ontvangt een viertal prominente gasten: Hans Gilissen, burgemeester van Venray, oud-Gennepenaar, medeauteur van het Genneps dialectwoordenboek en oud-Vorst van carnavalsvereniging ’t Bombakkes. Ook Willi Vaegs is te gast. Hij is oud-burgemeester van Goch en voorzitter van de Heimatverein Goch.

 

 

Charlotte Giesbers schuift eveneens aan. Zij is dialectonderzoekster en schrijfster van de dissertatie ‘Dialecten op de grens van twee talen’. En de laatste gast is Mientje Wever. Zij schrijft gedichten en korte verhalen zowel in het Nederlands als in het dialect van Boxmeer. Met haar gedicht ‘De toffel van ons moeke’ won zij de dialectpenning.

 

 

Wim Daniëls

 

 

Gastheer Wim Daniëls is taalkundige en schrijver van boeken over taal, literaire verhalenbundels, woordenboeken, poëzie en informatieve boeken over uiteenlopende onderwerpen. Daarnaast houdt hij lezingen en voordrachten in theaters.

 

 

Wim Daniëls gaat met de gasten in gesprek en betrekt ook het publiek bij de dialectgesprekken. Er is ruimte voor cultuur, historie en humor. Kortom: het belooft een leuke avond te worden.

 

 

Vanaf 19.30 uur is de Kenniskeuken open en wordt een film over geloofsvervolging en de geloofsvluchtelingen die in Gennep en Goch een nieuw bestaan konden opbouwen.

 

 

‘Proaten of praten’

 

 

Het ‘Proaten of praten’ programma start om 20.00 uur.

 

 

Halverwege de avond is er een pauze met o.a. de mogelijkheid boeken van Wim Daniëls te kopen. De bijeenkomst duurt tot 22.00 uur. Daarna is er de mogelijkheid om gezellig na te praten in Hotel De Kroon.

 

 

Dinsdag 28 november, Kenniskeuken Bibliotheek Gennep, Ellen Hoffmannplein 2. Inloop vanaf 19.30 uur. Toegang €5,-.

 

 

Reserveren via de site biblioplus.nl.

 

 

Foto Wim Daniëls: © Heidi Wils fotografie

 

 

Reacties