Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Stichting Smaakcentrum Gennep

Gennep

Structurele subsidie Smaakcentrum

De gemeente Gennep heeft besloten om de Stichting Smaakcentrum een structurele subsidie te geven voor hun lesprogramma van de basisscholen. Dit programma leert kinderen over gezonde voeding.

De gemeente Gennep heeft besloten om de Stichting Smaakcentrum een structurele subsidie te geven voor hun lesprogramma voor kinderen van groep 7 en 8 van de basisscholen. Dit programma leert kinderen over gezonde voeding en biedt hen de kans om samen te koken.

 

 

De lessen vinden plaats in Norbertushof in Gennep. Wethouder Frank Pubben was aanwezig om het goede nieuws te brengen en om te proeven van wat de leerlingen van De Heggerank die ochtend hadden gekookt.

 

 

Lesprogramma

 

 

Met de subsidie kan de Stichting Smaakcentrum hun lesprogramma blijven aanbieden en zo bijdragen aan een gezonde levensstijl voor kinderen in Gennep. De wethouder benadrukte het belang van gezonde voeding voor kinderen en was blij om de stichting te kunnen ondersteunen. “Het is geweldig om te zien dat kinderen op deze manier leren over gezonde voeding en plezier hebben tijdens het koken”, zei Pubben.

 

 

De leerlingen van De Heggerank waren enthousiast over de les en de kans om zelf te koken. “Ik vind het heel leuk om te leren over gezonde voeding en om zelf te koken”, zei één van de leerlingen.

 

 

Het is ook lekker om te proeven wat we hebben gemaakt.

 

 

Stichting Smaakcentrum

 

 

Met de structurele subsidie kan de Stichting Smaakcentrum hun werk blijven doen en zo bijdragen aan de gezondheid van kinderen in Gennep. Het is duidelijk dat zowel de stichting als de leerlingen baat hebben bij het lesprogramma en dat het goed nieuws is dat de gemeente Gennep de stichting ondersteunt.

 

 

Verwant

Gemeente Gennep

Gennep kondigt aan dat restafval slechts eens per vier weken wordt opgehaald vanaf 2025, als onderdeel van een nieuwe afvalinzameling. Deze maatregel volgt op...

Gemeente Gennep

Gemeenteraadslid Joy Hillebrand van RoodGroen Lokaal heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van Gennep over de implementatie van een nieuw basisdienstverleningspakket voor schuldhulpverlening....

Gemeente Gennep

Gennep kampt met financiële uitdagingen door verminderde steun van de regering. Wethouder Janine van Hulsteijn legt uit dat er jaarlijks tussen de 2,5 en...

Gemeente Gennep

Op 21 mei 2024 ging de campagne IkSwitch.nu van start in Gennep, met wethouder Frank Pubben en Leontien van Moorsel die het startschot gaven....