Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

succes voor de Voedselbank Limburg-Noord tijdens hun jaarlijkse supermarktactie in aanloop naar de kerstdagen
succes voor de Voedselbank Limburg-Noord tijdens hun jaarlijkse supermarktactie in aanloop naar de kerstdagen

Gennep

Succesvolle supermarktactie

Bij de jaarlijkse supermarktactie van Voedselbank Limburg-Noord op 9 december werden bij 11 supermarkten in Noord-Limburg 305 kratten lang houdbare producten ingezameld, samen met een donatie van 800 euro.

Afgelopen zaterdag, 9 december 2023, was er een opmerkelijk succes voor de Voedselbank Limburg-Noord tijdens hun jaarlijkse supermarktactie in aanloop naar de kerstdagen.

 

Bij 11 supermarkten in de gemeenten Gennep, Bergen, Venray en Horst aan de Maas sloegen zo’n 70 vrijwilligers de handen ineen, resulterend in een indrukwekkende inzamelactie.

 

De deelnemende supermarkten, waaronder AH Gennep, Jumbo Gennep, AH Wanssum, COOP Ysselsteyn, Jumbo Bergen, AH Venray, AH Jan Linders Venray, Plus van Dijk Venray, Jumbo de Bleek Venray, Jumbo Phicoop Sevenum en Phicoop Horst, werden overspoeld met vrijwilligers die het winkelend publiek aanspoorden om extra lang houdbare producten aan te schaffen voor de Voedselbank.

 

Gulle donatie

 

In totaal werden 305 volle kratten met producten verzameld, naast een gulle donatie van 800 euro. Deze bijdrage zal dienen om voedselpakketten samen te stellen voor meer dan 120 gezinnen in de regio die afhankelijk zijn van de voedselbank.

 

Meer dan 100 vrijwilligers, vertegenwoordigd door diverse organisaties zoals Serviceclub Groot Horst, Kiwanis Rooyse Ladies, Kiwanis heren Venray, Rotary Venray, Lions Venray, CDJA Venray, D66 Gennep, Kiwanis Maasduinen, SP Gennep en Rabobank Totaal, werkten samen om dit succes te behalen.

 

Voedselbank Limburg-Noord benadrukt de urgentie van dergelijke inzamelingsacties, met het groeiende aantal gezinnen dat afhankelijk is van hun hulp. Momenteel ontvangen meer dan 120 gezinnen uit de gemeenten Gennep, Bergen, Venray en Horst aan de Maas steun, waarbij de meerderheid van de 350 personen kinderen zijn.

 

Essentiële producten

 

De Voedselbank doet een specifieke oproep voor donaties van essentiële producten zoals pasta, pastasauzen, suiker, lang houdbare melk, groente in blik of glas. Maar ook langhoudbare zuivel in pakken, bami, rijst, soep, thee, jam, hagelslag, pindakaas, bakolie en olijfolie. Ook niet-voedselproducten zoals afwasmiddel, wasmiddel, shampoo, zeep, luiers, maandverband en wc-papier worden met open armen ontvangen.

 

Met deze actie, die de resultaten van vorig jaar overtreft, hoopt Voedselbank Limburg-Noord niet alleen dit succes te evenaren maar ook de impact op de levens van degenen die afhankelijk zijn van hun diensten te vergroten.

 

Supermarktactie Voedselbank

 

Foto: facebook.com/voedselbankvenray

 

Verwant

Gemeente Gennep

Gemeenteraadslid Joy Hillebrand van RoodGroen Lokaal heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van Gennep over de implementatie van een nieuw basisdienstverleningspakket voor schuldhulpverlening....

Gemeente Gennep

Gennep kampt met financiële uitdagingen door verminderde steun van de regering. Wethouder Janine van Hulsteijn legt uit dat er jaarlijks tussen de 2,5 en...

Gemeente Gennep

Op 21 mei 2024 ging de campagne IkSwitch.nu van start in Gennep, met wethouder Frank Pubben en Leontien van Moorsel die het startschot gaven....

Gennep

De digitale samenleving stelt hoge eisen aan ons, maar het Informatiepunt in de Bibliotheek biedt gratis hulp en advies bij digitale en overheidszaken. Ze...