Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Taiji: Balans tussen lichaam en geest

Op 11 februari organiseert Biblioplus in samenwerking met Taiji Center een nieuwe KennisMaker, die ditmaal in het teken staat van Taiji. De activiteit vindt plaats in de bibliotheek van Gennep van 19.30 tot 21.00 uur. De workshop wordt verzorgd door Ilona van Lith en zal theorie en praktijk samenbrengen. Interessant voor beginners én voor gevorderden, dus!

 

 

Ilona van Lith is sinds twintig jaar bezig met Chinese filosofie, Chinese gezondheidsleer en Chinese bewegingsleer en deelt deze passie graag met anderen.

 

 

Haar deelname aan het KennisMaker-project van BiblioPlus, om kennisdeling in het werkgebied te ondersteunen, is daarom een perfecte combinatie.

 

 

Op de avond van 11 februari gaat Ilona dieper in op Taijiquan en QiGong. Dit is een bewegingsdiscipline waarbij het belang van evenwicht centraal staat en er gezocht wordt naar een balans tussen lichaam en geest. Hoewel Taiji in China van origine werd beoefend als vechtsport, is haar recente bekendheid vooral te danken aan haar positieve effect op onze mentale en fysieke gezondheid.

 

 

Tijdens de workshop vertelt Ilona verder onder andere over het Yin-Yang-principe en zal het krachtige effect van Taiji aan den lijve ondervonden worden.

 

 

Doe je mee?! Inloop vanaf 19.15 uur, de lezing start om 19.30 uur. Deelname kost € 2.50 en de inschrijvingen lopen via de website van BiblioPlus.

 

 

Reacties