Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

TechLab Club

De TechLab Club is een club voor kinderen van 8 tot 12 jaar die geïnteresseerd zijn in computers, techniek, ontwerpen en robots. De club biedt kinderen de kans om te ontdekken, te leren en te doen. Inschrijving is mogelijk voor de TechLab Club in Gennep, die op dinsdag 31 januari weer van start gaat.

 

 

De club heeft een thema per 5 weken, waarbij er een eindwedstrijd wordt gehouden. Er is ook een Club-dag waarop kinderen zelf kunnen bepalen welke TechLab-materialen ze willen gebruiken. Er zijn 12 bijeenkomsten in totaal, waarbij Technaut Wendy aanwezig is om de deelnemers te helpen verder op ontdekking te gaan.

 

 

De eerste thema’s van de TechLab Club zijn programmeren en robotica. Tijdens de bijeenkomsten leren kinderen wat programmeren is, en gaan ze aan de slag met verschillende programmeertalen zoals Scratch en Python. Ze bouwen en programmeren met Lego WeDo en onze robot Dash. Kinderen gaan ook een echte programmeerwedstrijd aan tegen hun mede-clubleden.

 

 

Bij het thema robotica leren kinderen wat robots zijn en waar ze ze tegen kunnen komen. Ze gaan hun eigen robot ontwerpen in 3D en bouwen en/of programmeren echte robots zoals Dash en Lego Mindstorms.

 

 

De TechLab Club is bijna elke week op dinsdag van 15.30 uur tot 17.00 uur. De data zijn niet elke week hetzelfde. Kinderen kunnen later aansluiten bij de TechLab Club als er nog plek is. Voor meer informatie over de club, bezoek de website van Technauten BiblioPlus.

 

 

 

 

Reacties

Deel Bericht