Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

Tegels eruit en planten erin!

Gemeente Gennep is aangesloten bij de Stichting Steenbreek en heeft de ambitie om te vergroenen. Dit is verwoord in het Groenbeleidsplan 2021-2031. De doelstelling voor het groenbeheer is een groene, gezonde en leefbare buitenruimte voor jou en de natuur. Kijk voor meer informatie op Gennep.News.

Gemeente Gennep is aangesloten bij de Stichting Steenbreek en heeft de ambitie om te vergroenen. Dit is verwoord in het Groenbeleidsplan 2021-2031. De doelstelling voor het groenbeheer is een groene, gezonde en leefbare buitenruimte voor jou en de natuur.

 

 

Op steeds meer plekken wordt dan ook vergroend: zo voegen we groen en bomen toe, of vervangen we stenen door groen, zodat het regenwater makkelijker de bodem in kan zakken. Jij als ondernemer kunt jouw steentje bijdragen.

 

 

Voordelen

 

 

Een groene omgeving rondom jouw bedrijf heeft voor jou als ondernemer veel voordelen. Groen bij jouw bedrijf verhoogt de vastgoedwaarde. Daarnaast zorgt groen ervoor dat jouw bedrijfsterrein minder warm wordt in de zomer en weerbaarder wordt tegen wateroverlast. Ook is een groene werkomgeving aantrekkelijker voor bezoekers en werknemers en helpt groen op de werkvoer jouw werknemers om productief, ontspannen en gezond te blijven.

 

 

Vergroenen van jouw bedrijf, wat houdt dat eigenlijk in? Een paar bomen planten, wat gras inzaaien en wat planten plaatsen? Daar komt het eigenlijk wel op neer. Alleen moet dat wel met beleid worden gedaan, want je kunt niet elke boom op elke plaats neerzetten en planten bloeien niet overal.

 

 

Steeds meer bedrijven hebben een groen dak. Jij kunt bijvoorbeeld kiezen voor een sedumdak: een groen dak begroeid met vetplantjes (sedum). Een sedumdak kan op vrijwel alle daken. Ook aan jouw gebouw kun je vergroenen met beplanting. Kies bijvoorbeeld bijvoorbeeld klimplanten tegen de muren van jouw bedrijfsgebouw, of plaats een planten rek waarnaast een plant omhoog kan groeien. Ook de gevel van jouw bedrijf kun je vergroenen: tegels eruit en planten erin!

 

 

De ruimte tussen de diverse bedrijven of bedrijfsgebouwen biedt mogelijkheden om bijvoorbeeld een groenvak in te richten met bomen, struiken of vaste planten. Ook kan hier een wadi worden aangelegd, een dieperliggend grasveldje waar het water bij hevige regenval naartoe kan.

 

 

Belangrijk is dat je vooraf goed nadenkt over het ontwerp en het beheer. Daarbij is de hulp van een landschapsarchitect of beplantingsdeskundige aan te raden. Wil je meer informatie of advies? Kijk dan op www.gennep.nl/steenbreek (klik!) of neem contact op met groenergennep@gennep.nl.

 

 

Foto: steenbreek.nl

 

 

Verwant

Gennep

Het duurzame festival De Markt van Morgen in Gennep bevorderde bewustwording over duurzaamheid met diverse initiatieven, workshops en lokaal geproduceerde goederen. Meer informatie en...

Gemeente Gennep

Op 9 september vierde de gemeente Gennep een mijlpaal in haar geschiedenis: 50 jaar geleden werden Heijen en Ottersum aan de gemeente toegevoegd, waardoor...

Gennep

In Gennep hebben buurtbewoners het initiatief genomen om geveltuintjes aan te leggen bij De Doelen. Met medewerking van de gemeente en lokale sponsors streven...

Gennep

Ondernemers in de gemeenten Bergen, Gennep en Land van Cuijk willen de verduurzaming op de bedrijventerreinen in de drie gemeenten versnellen.     Daartoe...