Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Tekenwerkstukken Elzendaalcollege reizen door de regio

In het kader van ‘Stadhuis Gennep 400 jaar’ hebben de vierdejaars mavoleerlingen van Elzendaalcollege Gennep als eindexamenproject bij het vak tekenen een eigen vertaling van het stadhuis van Gennep gemaakt. Deze werkstukken reizen van de ene naar de andere expositie.

 

 

Al aan het begin van het schooljaar waren de leerlingen met hun tekenbord rondom het stadhuis te vinden, om het karakter van het gebouw en de vele details op papier te krijgen. De tientallen potlood-, houtskool-, en krijtstudies kregen op de Markt en in de Niersstraat vorm. Enige tijd geleden hebben de tekenleerlingen hun examenwerkstuk afgerond en zijn de 13 verschillende interpretaties van het stadhuis al op meerdere plekken tentoongesteld, bijvoorbeeld tijdens de opening van “Stadhuis Gennep 400 jaar”, maar ook op een beurs in Kalkar.

 

 

Wederom een voorbeeld van een mooie samenwerking met de gemeente,

 

 

vertelt docent Els Luijben als coördinator van dit project.

 

 

De leerlingen hebben ook buiten de gemeentegrenzen veel complimenten gekregen.

 

 

Op 10 en 11 juni zijn de werkstukken te zien op een theater- en kunstmarkt die door evenementenorganisatie Summmertime in samenwerking met het “Niers Kunst Collectief” en vele anderen in het centrum van Gennep georganiseerd wordt.

 

 

Summmertime

 

Reacties