Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

TenneT zoekt flexibele partijen

TenneT is in Limburg en Noord-Brabant op zoek naar bedrijven die tegen betaling het elektriciteitsnet willen ontlasten om ruimte creëren voor nieuwe partijen. Begin juni liet TenneT weten dat de grenzen van het elektriciteitsnet in Limburg en Brabant zijn bereikt door de grote hoeveelheid aanvragen. Daardoor kan het bedrijf geen nieuwe bedrijven meer aansluiten.

 

 

Aansluitingsstop op stroomnetwerk

 

 

TenneT vraagt nu grootverbruikers, met een aansluiting groter dan 1 megawatt, of ze tegen een vergoeding flexibel kunnen omgaan met hun vraag en aanbod. Dit betekent dat bij een dreigende overbelasting van het hoogspanningsnet gevraagd wordt, tegen een vergoeding, tijdelijk minder elektriciteit af te nemen of juist meer elektriciteit te produceren. Hiervoor is de landelijke netbeheerder een verkenning gestart. In september moet er duidelijkheid komen of er extra ruimte beschikbaar is.

 

 

Het inzetten van flexibiliteit is één van de maatregelen die onderzocht wordt om versneld meer aansluitruimte op het net te creëren. Sinds deze week is de speciale coördinator Ben Voorhorst daarnaast een verkenning gestart naar verdere oplossingen om versneld extra capaciteit beschikbaar te krijgen.

 

 

Klik hier voor meer informatie!

 

 

Reacties