Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Tentoonstelling Genneper Huys in de maak
Tentoonstelling Genneper Huys in de maak

Gennep

Tentoonstelling Genneper Huys in de maak

Gemeente Gennep en Limburgs Museum werken samen aan permanente tentoonstelling over de geschiedenis van het Genneper Huys, met focus op het belegeringsjaar 1641. MOXIE Design en MCW zijn geselecteerd voor het ontwerp. Opening gepland eind september 2024 in het historische stadhuis van Gennep.

Gemeente Gennep en het Limburgs Museum slaan de handen ineen om de boeiende geschiedenis van het Genneper Huys tot leven te brengen. Deze samenwerking heeft tot doel een permanente tentoonstelling te realiseren, gevestigd in het historische stadhuis van Gennep.

 

Het project richt zich specifiek op het belegeringsjaar 1641, een cruciaal moment tijdens de Tachtigjarige Oorlog. De tentoonstelling belooft bezoekers een diepgaande en meeslepende ervaring. Hierbij wordt de rijke geschiedenis van het Genneper Huys op levendige wijze gepresenteerd.

 

Samenwerking Gennep en Limburgs Museum

 

Limburgs Museum

 

Het Limburgs Museum, dat zich inzet om de verhalen van Limburg te vertellen, ziet in dit project een uitgelezen kans om een belangrijk stukje regionale geschiedenis te belichten. Bert Mennings, directeur van het museum, benadrukt het belang van het vertellen van bekende en minder bekende verhalen, zowel in het museum zelf als online.

 

De samenwerking met de Gemeente Gennep biedt het museum de mogelijkheid om dit doel te realiseren en de geschiedenis van het Genneper Huys toegankelijk te maken voor een breed publiek.

 

Ontwerpbureaus

 

Voor de realisatie van de tentoonstelling zijn gerenommeerde ontwerpbureaus MOXIE Design en MCW ingeschakeld. MOXIE Design staat bekend om zijn kleurrijke en verrassende projecten. Voorbeelden hiervan zijn de experience Panorama Amsterdam in de Hermitage Amsterdam en het Liberation Garden museum in Leopoldsburg, België.

 

Voorstelling MOXIE design: Liberation Garden, WO II museum Leopuldsbrug, België

MOXIE design: Liberation Garden, WO II museum Leopuldsbrug, België

 

MCW, al 30 jaar actief in het creëren van interactieve multimedia-experiences, heeft verschillende projecten gerealiseerd. Voorbeelden hiervan zijn “Willem van Oranje” in Museum Prinsenhof in Delft en “De Atlassen” in het Scheepvaartmuseum Amsterdam.

 

Voorstelling MCW / creative agency: "De Atlassen" in het Scheepvaartmuseum Amsterdam.

MCW: “De Atlassen” in het Scheepvaartmuseum Amsterdam

 

Beide bureaus kijken enthousiast uit naar de uitdaging om een spectaculaire en leerzame tentoonstelling te realiseren. De tentoonstelling dompelt bezoekers onder in de geschiedenis van het Genneper Huys.

 

Wethouder Janine van Hulsteijn van de Gemeente Gennep is vol lof over het project. Ze kijkt uit naar de opening van de tentoonstelling eind september 2024. Zij is ervan overtuigd dat deze samenwerking een waardevolle toevoeging zal zijn aan het culturele aanbod van Gennep. Ze gelooft ook dat de tentoonstelling een breed publiek zal weten te bereiken.

 

Met ambitieuze plannen en betrokkenheid van alle partijen wordt de tentoonstelling over het Genneper Huys uniek en onvergetelijk. Bezoekers worden mee terug genomen naar een fascinerend stukje geschiedenis.

 

Verwant

Gemeente Gennep

Gennep past regels voor borden in de openbare ruimte aan. Reclameborden aan lichtmasten verdwijnen, posterboxen niet. Elke kern krijgt een plek voor aankondigingen. Nieuwe...

Gemeente Gennep

Na een periode van stilte treedt de PvdA Gennep weer naar buiten met een nieuw afdelingsbestuur. Dit bestuur heeft de opdracht gekregen om samen...

Heijen

De gemeente Gennep biedt de Paardenwei in Heijen tijdelijk ter pacht aan voor begrazing van vee. Geïnteresseerden kunnen zich tot 2 juli 2024 aanmelden...

Ooievaars

Twee ooievaarskuikens in Ottersum zijn geringd en geadopteerd door dorpsgenoten. De ringen, betaald door Nèvan Schoofs en Marja en Jan Peters - Nas, dragen...