Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Tentoonstelling over Jodenvervolging

In de Gennepse Kenniskeuken wordt vrijdag 23 november de tentoonstelling over de Jodenvervolging in Gennep en Limburg geopend. Dat gebeurt om 13.00 uur. Dan wordt ook het eerste exemplaar van het boek over de Gennepse Joden En toen waren ze weg van Harrie-Jan Metselaars aan burgemeester Peter de Koning uitgereikt. Deze tentoonstelling is tot 6 januari te zien.

 

 

Door: Frans Thonen

 

 

Op de tentoonstelling zijn foto’s te zien van 1930 tot 1950 uit de collectie van Stichting Monarch en documenten en bescheiden beschikbaar gesteld door Miriam Basten – Van Leeuwen en Mies Mooren. Ook is een overzicht samengesteld van de in Gennep geplaatste Struikelstenen ter nagedachtenis aan de 22 vermoorde Joodse stadsgenoten. Tevens staat er een maquette van het vernietigingskamp Sobibor waar in de oorlogsjaren 14 van de 22 Joodse Gennepenaren zijn vermoord. Deze maquette is gemaakt door Grad Noy van ModelSpoorTeam de Maaslijn, gevestigd in Milsbeek.

 

 

 

 

Lezingen

 

In de avonduren worden in Pica Mare twee lezingen gehouden. Herman van Rens vertelt dan over de holocaust in Limburg. Daarna spreekt Harrie-Jan Metselaars over de holocaust in Gennep. De lezingen beginnen om 20.00 uur. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Na de lezingen kan in PicaMare tegen het gereduceerde tarief van 10 euro een exemplaar van het boek En toen waren ze weg gekocht worden. Het boek telt 360 pagina’s en is uitgevoerd met een harde kaft gemaakt door Mirso Bajramovic. Naderhand kost het boek 15 euro en is verkrijgbaar bij Museum Het Petershuis, VVV Gennep en Bruna Gennep.

 

 

En toen waren ze weg

 

 

Reacties