Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

Terrasverlichting verdwenen

In de afgelopen weken is Gennep opgeschud door een controversiële en mysterieuze beslissing: de geliefde terrasverlichting, het sfeervolle middelpunt van de Markt bij Hotel De Kroon, is zonder duidelijke reden verwijderd. Bekijk de video op Gennep.News.

In de afgelopen weken is Gennep opgeschud door een controversiële en mysterieuze beslissing: de geliefde terrasverlichting, het sfeervolle middelpunt van de Markt bij Hotel De Kroon, is zonder duidelijke reden verwijderd. De verontwaardiging onder inwoners en lokale ondernemers is groot en sociale media staan bol van de kritiek.

 

De gemeente Gennep wordt aangewezen als de boosdoener achter de verwijdering van de terrasverlichting, hoewel een officiële verklaring voor deze beslissing nog steeds ontbreekt. De zogenaamde lempkes worden node gemist, nu de markt is ontdaan van de warme en gezellige sfeer die ze creëerden.

 

Extra zout in de wonden: de weinig sierlijke VisitGennep-spandoeken die het stadscentrum ontsieren, lijken geen enkel probleem te vormen voor de gemeente. Dit roept vragen op over de ware motieven achter het verbannen van de terrasverlichting.

 

Lempkes

 

Een kritiek op sociale media luidt:

 

“WIJ WILLEN DE LEMPKES TERUG! Bekrompen Gennep vindt namelijk dat de lampjes er niet mogen hangen… Laten we er met z’n allen voor zorgen dat dit bericht massaal gedeeld wordt om de lempkes terug te krijgen!”

 

Centrummanager

 

Sinds begin 2020 werkt Ron Vierboom als centrummanager in Gennep. Zijn rol is cruciaal in het streven naar een bruisend winkelhart, de versterking van het ondernemersklimaat en de promotie en vermarkting van Gennep als bruisende gemeente. In het licht van deze recente ontwikkelingen rijst de vraag of de verwijdering van de terrasverlichting in lijn is met deze ambities?

 

De verontwaardiging onder de bevolking is groot en velen vragen zich hardop af: “Hoezo mogen de lampjes er niet hangen?” Het is nu aan de gemeente Gennep om duidelijkheid te scheppen en de onrust te sussen. Zal de gezelligheid terugkeren op de markt of blijft het duister in Gennep? De tijd zal het leren.

 

 

Verwant

Gemeente Gennep

Het onderzoek van Lexnova en MKB-Nederland toont aan dat Gennep voldoende scoort op MKB-vriendelijkheid, maar er is ruimte voor verbetering. De gemeente heeft een...

Gennep

Een historisch pand in de Brugstraat, waar ooit textielzaak Supertex zat, is getransformeerd tot een modern appartementencomplex. Schepers Inc. heeft de ontwikkeling en verhuur...

Sport

Kaate Mulders en Sam van Keulen schitteren op het EK U18 in Slowakije. Kaate presteert uitstekend op zowel de 1500 als de 3000 meter....

Gemeente Gennep

Blauwtong is teruggekeerd in de gemeente Gennep, met drie meldingen van besmettingen in Milsbeek, Ottersum en Heijen. Schapenboeren en dierenartsen maken zich grote zorgen...