Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

de deportatie van de laatste Joodse families uit Gennep

Gennep

Tijd voor Toen: Indrukwekkende oorlogsbeelden

In het programma Tijd Voor Toen van provinciale omroep L1 zijn recentelijk opmerkelijke oorlogsbeelden vertoond, gemaakt door de familie Jetten uit Gennep. Deze beelden werpen een uniek licht op de periode tussen 1940 en 1945, waarin Gennep werd bezet. Kijk voor de link en meer informatie op Gennep.News.

In het programma Tijd Voor Toen van provinciale omroep L1 zijn recentelijk opmerkelijke oorlogsbeelden vertoond, gemaakt door de familie Jetten uit Gennep. Deze beelden werpen een uniek licht op de periode tussen 1940 en 1945, waarin Gennep werd bezet.

 

De beelden tonen niet alleen de gedwongen evacuatie van Gennepenaren naar Noord-Nederland, maar ook de deportatie van de laatste Joodse families uit de stad. Daarnaast geven de beelden indringende beelden van de zware verwoestingen die de stad aan de Niers heeft ondergaan.

 

De gedwongen evacuatie bracht enorme moeilijkheden met zich mee. De opnames tonen de emotionele en fysieke uitdagingen waar de Gennepenaren mee te maken kregen, terwijl ze hun vertrouwde omgeving en bezittingen achterlieten. De deportatie van de laatste Joodse families uit Gennep wordt op schrijnende wijze vastgelegd.

 

De beelden tonen de wreedheid van de Holocaust, waarbij gezinnen werden gescheiden en gedwongen werden om hun geliefde stad en gemeenschap te verlaten, met fatale gevolgen.

 

Daarnaast tonen de opnames de verwoestingen die zijn aangericht aan de stad aan de Niers. Gennep werd zwaar getroffen door gevechten en bombardementen, wat resulteerde in aanzienlijke schade aan gebouwen en infrastructuur. De beelden tonen de littekens van het conflict en herinneren ons aan de noodzaak van vrede en stabiliteit.

 

De oorlogsbeelden van de familie Jetten zijn van onschatbare historische waarde.

 

Verwant

Gemeente Gennep

De VVD Gennep heeft het college van burgemeester en wethouders gevraagd te onderzoeken of bedrijven in Gennep, net als in Nederweert, overtollige stroom kunnen...

Gennep

Pieter Arts exposeert van 26 mei tot 30 juni schaalmodellen van regionale kerken in Museum Het Petershuis in Gennep. Op 4 juni houdt Antoine...

Gemeente Gennep

Gennep bereidt een herdenkingsprogramma voor 80 jaar vrijheid voor. Het omvat activiteiten zoals concerten, tentoonstellingen en educatie. Verschillende organisaties werken samen om de evacuatie,...

Gennep

Stichting Erfgoed Gennep organiseert op 15 mei 2024 een lezing over de Duitse inval in Gennep op 10 mei 1940. De lezing belicht de...