Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

kerstvakantie

Gennep

Tips voor een zorgeloze kerstvakantie

In de kerstvakantie heb je echt tijd om met de hele familie écht samen te zijn. Maar wie zegt dat je daarvoor alleen maar binnen hoeft te zitten? Samen met Liefde voor Limburg zetten we wat tips op een rij om deze kerstvakantie stressvrij en gezellig te houden zodat je helemaal zorgeloos met 2018 begint.

 

 

Kaarsjesavond

 

 

Gezellig samen kerstliedjes zingen op onze historische markt onder begeleiding van koren en harmonieën. Je komt meteen in de kerstsfeer! Dit keer is de Kaarsjesavond extra uniek vanwege beëindigen festiviteiten 400 jaar stadhuis en 500 jaar Reformatie.

 

 

https://www.facebook.com/885383441550828/photos/a.885388841550288.1073741828.885383441550828/1566318893457276/?type=3&theater

 

 

Kaarsjes aansteken bij de oorlogsgraven

 

 

Ook dit jaar worden er weer kaarsjes aangestoken bij de oorlogsgraven in de Gemeente Gennep op kerstavond, 24 december. Wees welkom om een kaarsje te plaatsen.

  • 16:00 Begraafplaats, Ottersum
  • 18:00 Oorlogsbegraafplaats, Milsbeek

Het kaarsje op het graf van Hans Stiemens in Gennep zal eerder op de dag aangestoken worden.

 

 

Zwemdisco

 

 

Op vrijdag 22 december organiseert Pica Mare een Zwemdisco Kerst van 19.00 tot 21.00 uur. Kom jij ook lekker zwemmen en dansen op vrolijke kerstmuziek?

 

 

Vergeet niet je klasgenoten, vrienden en familie mee te nemen!

 

 

De entree bedraagt 6,80 euro inclusief limonade en chips. Deze disco is voor alle kinderen van de basisschool met minimaal een A-diploma.

 

 

Vrijzwemmen

 

 

Op woensdag 27 december kun je bij Pica Mare extra komen vrijzwemmen van 13.00 tot 15.00 uur.

 

 

We maken het superleuk met de challenge track!

 

 

Crazy spring paradijs Gennep

 

 

Waar de Maas en de Niers samenkomen komt ook plezier bijeen: het Crazy Springparadijs.

 

 

Koud en guur winterweer? Geen probleem, het is altijd Crazy Springweer!

 

 

Waar vind je kastelen, stormbanen, een voetbalveld, klimmuren en nog veel meer op één locatie. Juist, bij het Crazy Springparadijs. Deze kerstvakantie staan er weer tientallen opblaasbare attracties en ander vermaak opgesteld voor alle kinderen van de basisschool en hun ouders. Jullie zijn van harte welkom op 4 januari t/m 5 januari in Sportcentrum Pica Mare (Optisport) te Gennep.

 

 

Muziek

 

 

De kaarsjes branden, de verwarming staat aan en met onze playlist “Het Kerstbal” op de achtergrond is het feest helemaal compleet!

 

 

 

 

Tijdens deze periode zijn er tal van luisterende kerstconcerten die ten gehore worden gebracht. Maar soms heb je wel even genoeg van jingle bells en all you want for Christmas is dan even wat anders!

 

 

Op vrijdag 22 december ben je in dat geval op het juiste adres bij Roepaen in Ottersum. Daar is een undercoversessie te zien van Mumford & Son’s. Heerlijke folkrockmuziek om je gedachten bij opzij te zetten.

 

 

https://www.facebook.com/events/1621432437899821/

 

 

Langs de Kribbe

 

 

Tijdens de Kerstdagen is er in de Rooms Katholieke Parochiekerk Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand in Milsbeek is een tentoonstelling te zien, genaamd Langs de Kribbe. Deze tentoonstelling is van een Franse Kerstgroep (1909) uit Parijs. De mooie, grote beeldengroep is in 1932 geschonken aan de parochiekerk van Milsbeek. Naast de beelden zijn er ook afbeeldingen te zien van Kerstmis in glas-in-lood op fotoprenten.

 

 

Kerstloop van Gennep

 

 

Op tweede kerstdag organiseert sportvereniging Vitesse ’08, de traditionele Kerstloop van Gennep.

 

 

De Kerstloop staat bekend als een sfeervolle trimloop.

 

 

Na afloop kan er in de gezellige kantine van de sportvereniging nagepraat kan worden over de prestaties.

 

 

Kerstwandeling

 

 

Het Limburgse landschap is prachtig in de winter. In de vakantie zijn op een heleboel plekken speciale themawandelingen georganiseerd. Zo is er op zaterdag 23 december een Winterwendewandeling onder leiding van een Maasduinengids in Nationaal Park de Maasduinen. Vertrek is om 10.00 uur vanaf het bezoekerscentrum in Well.

 

 

Wie liever zelf op pad wil gaan, kan op liefdevoorlimburg.nl/wandelen een keuze maken uit talloze uitgezette routes of zelf van tevoren een wandeling uitzetten met de handige routeplanner.

 

 

Aan tafel

 

 

De hele dag in de keuken staan voor de hele familie? Dat hoeft allang niet meer. Bij veel restaurants kun je terecht voor een heerlijk uitgebreid kerstdiner, dus hoef jij je ook geen zorgen te maken of iedereen wel genoeg krijgt.

 

 

Voor zo’n heerlijke kerstmenu ben je van harte welkom bij bijvoorbeeld De Stadsherberg in Gennep. Daar kun je op zowel Eerste als Tweede Kerstdag genieten van een 3- of 4 gangen menu.

 

 

Laat je verrassen

 

 

Een zorgeloze vakantie is misschien ook wel niet al te veel plannen. Op de site van Liefde voor Limburg vind je altijd de leukste evenementen, dagjes uit, restaurants en wandelingen. Je kunt ook evenementen selecteren op datum: dan kunnen jullie ’s ochtends beslissen wat jullie die dag gaan doen. Op liefdevoorlimburg.nl vind je alle bijzondere en culinaire kerstaanbieden, leukste shopplekken voor de best last-minute kerstcadeaus en sfeervolle kerstevenementen bij elkaar.

 

 

GennepNews Agenda

 

 

Wat er nog meer te beleven valt in de gemeente Gennep vind je natuurlijk terug in de agenda van GennepNews!

 

 

http://gennep.news/agenda/

 

 

Fijne Feestdagen!

 

 

Oh ja… Mis je nog iets? Laar het ons weten via Redactie@Gennep.News, we zijn je dankbaar!

 

 

Verwant

Gennep

In Gennep wordt inclusief onderwijs een realiteit met groen licht voor nieuwe lokalen bij het Kind Expertise Centrum Ganapja. Bezorgdheid over financiële haalbaarheid blijft,...

Sport

De Gennep Cougars viert hun 50-jarig jubileum met festiviteiten zoals reünie-wedstrijdjes, een buffet en een feestavond. Op zaterdag 30 maart kan iedereen genieten van...

Gennep

Zwembad Pica Mare staat momenteel voor een uitdaging, aangezien het peuterbad vanwege een lekkage en veiligheidsproblemen tijdelijk gesloten is. Ondanks voortdurend onderhoud blijkt de...

Column

Een kritische column op Gennep.News uit frustratie over het gemeentelijk bestuur en financieel beheer, waarin teleurstelling wordt geuit over verspilde middelen en gebrek aan...