Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

“Tolheffing te veel impact voor lokale transportbedrijven”

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is bezig met een wetsvoorstel Tolheffing vrachtverkeer. De gemeente Gennep kan zich grotendeels vinden in het wetsvoorstel om vrachtverkeer te laten betalen per kilometer.

 

 

Dat deze opbrengsten deels gebruikt gaan worden voor het verduurzamen van de sector juichen we toe.

 

 

Dat laat de gemeente weten via haar website. In regionaal verband werkt de gemeente binnen het netwerk van Trendsportal ook aan het verduurzamen van de mobiliteit in Noord-Limburg.

 

 

We hebben geen opmerkingen op het in het wetsvoorstel opgenomen heffingsnetwerk, dit zijn de wegen waar in de toekomst tol geheven gaat worden.

 

 

Wel zou de gemeente graag zien dat het overeengekomen monitoringsnetwerk wordt toegevoegd aan het wetsvoorstel.

 

 

We zijn overeengekomen dat de N271 en N291 gemonitord worden, zodat eventueel maatregelen getroffen kunnen worden wanneer de hoeveelheid vrachtverkeer op deze wegen veel toeneemt na invoering van de tolheffing. Dit om de leefbaarheid in de kernen van Gennep te waarborgen.

 

 

Reden waarom de gemeente geen voorstander is om deze wegen op voorhand al toe te voegen aan het heffingsnetwerk, is dat dit veel impact heeft op de transportbedrijven in de gemeente.

 

 

Er zijn bedrijven die dan vanaf de voordeur al tol moeten gaan betalen. Na een implementatie- en testfase zal de tolheffing ingaan in 2023.

 

 

Beluister voor meer informatie ook de Gennep Podcast, waarin communicatieadviseur Ilse van der Wijst van de gemeente Gennep vertelt over het onderwerp.

 

 

De Gennep Podcast 2019 week 33

 

 

Bron: gennep.nl

 

 

Reacties