Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Peter Olthof NPO Radio 2 Top 2000 Stembus

Gennep

Top 2000: Zo stemt Gennep!

Het is dé traditie tijdens de kerstperiode: non-stop genieten van de Top 2000. Op eerste kerstdag start de muzikale lijst op NPO Radio 2, maar waar luisteren Gennepenaren eigenlijk het liefst naar? Bekijk de tien favoriete nummers in deze gemeente op Gennep.News!

Het is dé traditie tijdens de kerstperiode: non-stop genieten van de Top 2000. Op eerste kerstdag start de muzikale lijst op NPO Radio 2, maar waar luisteren Gennepenaren eigenlijk het liefst naar? Dit zijn de tien favoriete nummers in Gennep.

 

 

Hebben inwoners van de gemeente Gennep dezelfde muzieksmaak als de rest van het land? Als het aan Gennepenaren ligt, zou dit de top 10 van de Top 2000 zijn:

 

 

 1. Danny Vera – Roller Coaster (25%)
 2. Queen – Bohemian Rhapsody (16%)
 3. Eagles – Hotel California (14%)
 4. Billy Joel – Piano Man (11%)
 5. Lex Uiting – Nao ’t Zuuje (10%)
 6. Pink Floyd – Wish You Were Here (10%)
 7. Rowwen Hèze – November (9%)
 8. Toto – Africa (Albumversie) (9%)
 9. Boudewijn de Groot – Avond (9%)
 10. Prince & The Revolution – Purple Rain (9%)

 

 

Eén ding is duidelijk: Gennepenaren zijn ook fan van Limburgse muziek! Hoewel Lex Uiting uit Venlo en Rowwen Hèze uit America niet in de landelijke top tien voorkomen, staan de Limburgers wel in de Gennepse variant. Coldplay, Led Zeppelin, Pearl Jam en Metallica moeten wijken voor deze provinciale trots. ’t Is een kwestie van geduld, rustig wachten op de dag dat heel Holland Limburgs lult! Daarnaast blijkt Purple Rain van Prince in Gennep geliefder dan in de rest van het land.

 

 

NPO Radio 2 Top 2000

 

 

Nederland kon tot woensdagmiddag stemmen op welke 2000 nummers NPO Radio 2 het jaar afsluit. Bohemian Rhapsody van Queen is voor de negentiende keer de nummer één. De top 10 van de 24e landelijke Top 2000 ziet er als volgt uit:

 

 

 1. Queen – Bohemian Rhapsody
 2. Danny Vera – Roller Coaster
 3. Eagles – Hotel California
 4. Billy Joel – Piano Man
 5. Coldplay – Fix You
 6. Led Zeppelin – Stairway To Heaven
 7. Pearl Jam – Black
 8. Boudewijn de Groot – Avond
 9. Metallica – Nothing Else Matters
 10. Queen – Love Of My Life

 

 

Cheers pakt Queenproject weer op

 

 

Foto: Peter Olthof

 

 

Verwant

Gennep

Gennep in shock na ontdekking van Banksy-werk op Museum Het Petershuis In een onverwachte wending is gisteravond een nieuw Banksy-werk ontdekt op de zijkant...

Gennep

Richard van de Meulenreek, eigenaar van SnoepKado, is opgelucht dat er eindelijk duidelijkheid is gekomen over de verhuizing van de winkel. Hij zegt: "Na...

Gennep

FNV Limburg Noord heeft een meldpunt geopend om te onderzoeken hoeveel mensen in de regio problemen ondervinden met de bereikbaarheid van zorgverleners. Naar aanleiding...

Gennep

Op 22 april 2023 zal de band Mo and The Stage Animals optreden in de kleine zaal van de Pica Mare. Deze band bestaat...