Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Tour de Norbertushof
Tour de Norbertushof

Gennep

Tourkoorts in Norbertushof

In zorgcentrum Norbertushof in Gennep heerst fietskoorts. Bewoners doen fanatiek mee aan de Tour de Norbertushof, fietsen dagelijks en werken aan hun conditie. De sfeer is feestelijk en iedereen geniet. De winnaar krijgt een beker, maar eigenlijk is iedereen een winnaar.

Ook in zorgcentrum Norbertushof in Gennep heerst op dit moment fietskoorts. Zo’n twintig bewoners nemen fanatiek deel aan de Tour de Norbertushof. Gedurende de Tour de France fietsen zij dagelijks zoveel mogelijk op een hometrainer, crosstrainer of stoelfiets.

 

Tour de Norbertushof

 

De competitie is hevig. Elke dag zie je de bewoners ijverig trappen. Degene die in de periode tot de slotdag van de Tour de France, 21 juli, het meeste heeft gefietst, wint de Tour de Norbertushof en krijgt een mooie beker.

 

Winnaars

 

Maar eigenlijk is iedere deelnemer natuurlijk winnaar. Deelname levert immers fietsplezier en een verbeterde conditie op! De bewoners zijn niet alleen bezig met het winnen, maar vooral met het genieten van de sportieve uitdaging.

 

Het personeel moedigt de bewoners aan. Er hangen posters en spandoeken door het hele gebouw. De sfeer is vergelijkbaar met die van een echte Tour de France etappe. De bewoners voelen zich net echte wielrenners.

 

Fietsplezier

 

Het doel van de Tour de Norbertushof is meer dan alleen fietsen. Het gaat om het verbeteren van de conditie en het verhogen van het fietsplezier. Elke bewoner krijgt persoonlijke begeleiding en advies van het personeel. Ze worden aangemoedigd om hun grenzen te verleggen en nieuwe doelen te stellen.

 

De Tour de Norbertushof is een bron van inspiratie. Het laat zien dat je nooit te oud bent om actief te blijven. De bewoners voelen zich fitter en hebben meer energie. Het is een mooie manier om samen bezig te zijn en de dagen op een sportieve manier door te brengen.

 

Beker

 

De beloning aan het einde van de Tour de Norbertushof is een mooie beker. Maar de grootste beloning is het gevoel van voldoening. Het hebben van een doel en daar samen naartoe werken, maakt deze ervaring onvergetelijk.

 

Er wordt nu al gesproken over een vervolg. De bewoners en het personeel zijn zo enthousiast dat ze plannen maken voor meer sportieve activiteiten.

 

Gezellig

 

Naast het sportieve aspect is er ook veel gezelligheid. Na het fietsen is er tijd voor koffie en een praatje. De bewoners leren elkaar beter kennen en er ontstaan nieuwe vriendschappen. Het versterkt de gemeenschap binnen Norbertushof.

 

Ook familieleden en vrienden worden betrokken. Zij komen langs om de bewoners aan te moedigen en mee te genieten van de goede sfeer. Het zorgt voor een extra stimulans en maakt de ervaring nog specialer.

 

De Tour de Norbertushof is een avontuur. Voor velen is het een kans om iets nieuws te proberen en uit hun comfortzone te stappen. De bewoners laten zien dat leeftijd geen rol speelt als het gaat om plezier en gezondheid.

 

Eindstreep

 

Op 21 juli is de slotdag. De spanning stijgt in deze wielergemeente. Wie zal de meeste kilometers hebben gefietst? Wie wint de beker? Maar wat eigenlijk telt, is de weg ernaartoe. Elke kilometer, elke trap op de pedalen, heeft bijgedragen aan een bijzondere ervaring.

 

De slotdag wordt gevierd met een groot feest. Er zijn hapjes, drankjes en muziek. De winnaar wordt gehuldigd en iedereen krijgt een medaille voor deelname. Het is een dag vol vreugde en trots.

 

Herinnering

 

De Tour de Norbertushof blijft nog lang in de herinnering van de bewoners. Het is een evenement waar met plezier op wordt teruggekeken. Een moment van samen zijn, sporten en genieten.

 

De kracht van de Tour de Norbertushof zit in het samen doen. De bewoners en het personeel hebben samen iets bijzonders neergezet. Het laat zien hoe belangrijk het is om actief te blijven en elkaar te steunen.

 

Elke dag brengt een glimlach op het gezicht van de bewoners. Het fietsen, de gezelligheid, het gevoel van samen iets bereiken. Het zijn de kleine dingen die het verschil maken!

 

Verwant

Gemeente Gennep

Het onderzoek van Lexnova en MKB-Nederland toont aan dat Gennep voldoende scoort op MKB-vriendelijkheid, maar er is ruimte voor verbetering. De gemeente heeft een...

Gennep

Een historisch pand in de Brugstraat, waar ooit textielzaak Supertex zat, is getransformeerd tot een modern appartementencomplex. Schepers Inc. heeft de ontwikkeling en verhuur...

Sport

Kaate Mulders en Sam van Keulen schitteren op het EK U18 in Slowakije. Kaate presteert uitstekend op zowel de 1500 als de 3000 meter....

Gemeente Gennep

Blauwtong is teruggekeerd in de gemeente Gennep, met drie meldingen van besmettingen in Milsbeek, Ottersum en Heijen. Schapenboeren en dierenartsen maken zich grote zorgen...