Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Truus heeft het voor elkaar, 100 jaar!

Truus Seegers – Hermse heeft het voor elkaar, vrijdag 5 april is ze 100 jaar! De Heijense woont tegenwoordig in een appartement bij Norbertushof Pantein en heeft vier kleinkinderen en zes achterkleinkinderen. Ze gaat met haar tijd mee: internetten en spelletjes op de computer doen zijn enkele van haar hobby’s.

 

 

Tabakswinkel

 

 

Truus is 5 april 1919 geboren aan de Veerweg (de Boxmeerseweg) in Heijen. Vier maanden later is ze met haar ouders en twee broers verhuisd naar Voorhoevepark 3 (D’n Balkan) in Gennep. Na 21 jaar is het gezin mei 1940 verhuisd naar de Zandstraat. Hier exploiteerde haar moeder een tabakswinkel in sigarenfabriek Van Sambeek.

 

 

Truus Seegers-Hermse uit Heijen 2 jaar

Truus Seegers-Hermse uit Heijen 2 jaar

 

 

De tabakswinkel is later nog een keer verhuisd naar de Beatrixstraat in Gennep. Na een lang en werkzaam leven is haar moeder 96 jaar geworden. Haar vader werkte bij de spoorwegen en is 67 jaar geworden.

 

 

CDK

 

 

Truus heeft vroeger de lagere school en de naaischool doorlopen. Daarna heeft zij 5 jaar in het Centraal Distributie Kantoor (CDK) in Gennep gewerkt. Na de evacuatie in Bussum heeft zij nog in Vught en Nijmegen gewerkt bij het CDK. Na haar huwelijk in 1948 met Wiel Seegers mocht ze hier niet meer werken. Het CDK was tenslotte van de rijksoverheid.

 

 

Met Wiel heeft ze drie kinderen gekregen, twee zonen en een dochter. In 1949 is de oudste zoon in de bovenwoning van de Typhoon aan de Markt in Gennep geboren. In 1953 is het gezin verhuisd naar Voorhoevepark 36. Hier zijn de tweede zoon en de dochter geboren.

 

 

In 1980 zijn ze kleiner gaan wonen op de Puttershof 18. Vanwege Wiel’s gezondheid zijn ze in 2007 nogmaals verhuisd en wel naar Norbertushof Pantein. Haar man is 90 jaar geworden. De oudste zoon is inmiddels overleden, zo ook twee schoondochters, de vrouw van haar kleinzoon en een achterkleinkind.

 

 

Lourdes heeft haar door moeilijke tijden heen geholpen en is dan ook de rode draad in haar leven. Hier is ze al 25 keer geweest.

 

 

Maar… nog vaker is ze in het ziekenhuis opgenomen geweest, namelijk al 38 keer!

 

 

Ondank alles is ze nog steeds fris, vrolijk en goed bij de tijd. Ze heeft veel hobby’s. Naast internetten en spelletjes op de computer doen is ze ook graag bezig met haken, breien, borduren, puzzelen, kienen, lezen, krimi’s kijken. Daarnaast is ze ook al 35 jaar creatief bezig voor de Zonnebloem Gennep.

 

 

Truus vindt het prima om alleen op haar appartement te zitten, maar houdt ook van gezelschap!

 

 

uitnodiging

 

 

Reacties