Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

UNESCO? Willen wij ook!

De gemeenten Gennep, Mook en Middelaar en Bergen hebben 3,8 miljoen euro over om, net als aan de andere kant van de Maas, ook de UNESCO status te verwerven voor de Maasheggen. De helft moet overigens wel betaald worden door de provincie.

 

 

Maasheggen

 

 

De Maasheggen is een rivierenlandschap waarin een stelsel van eeuwenoude heggen ligt. Het gaat om prikkende heggen als de meidoorn, sleedoorn, en wilde peer. Deze heggen bestonden al in de Romeinse tijd. Dat weten we omdat Julius Caesar erover schreef dat hij er een grote hekel aan had.

 

 

UNESCO

 

 

De erkenning van UNESCO bij Cuijk en Boxmeer is anders dan de erkenning als Werelderfgoed. Een Werelderfgoed kan rekenen op bescherming, een biosfeergebied alleen op hulp.

 

 

Opgave

 

 

Aan de Brabantse kant laten de karakteristieke heggen zien dat een goed ontwikkeld en onderhouden landschap bijdraagt aan de biodiversiteit en het toerisme. Tussen de Mookerheide, de Maasduinen en de Maasheggen wil Gennep nu zelf ook goede sier maken. Een hele opgave, want hier wordt het landschap vooralsnog vooral bedreigd.

 

 

Vanaf 11 januari werkt de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap weer 2 weken aan de #Maasheggen langs de gemeentelijke…

Geplaatst door Gemeente Gennep op Vrijdag 8 januari 2021

 

 

Reacties