Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Van Gennep hoofdact Boek&Bal

De tienmans-formatie Van Gennep is de hoofdact tijdens het tweede Boek&Bal, dat op zondag 31 maart in de Schouwburg Cuijk wordt gehouden. Boek&Bal is de verzamelnaam van een festival dat ’s middags en ’s avonds in de schouwburg plaatsvindt. Vanaf twee uur is er een vertelfestival en vanaf vijf uur barst het echte bal los met de Gennepse band. Het is een festival voor iedereen die van lezen, boeken, verhalen en geschiedenis houdt, maar ook van liedjes én swingen. Want Boek&Bal 2019 biedt, net als het bal van vorig jaar, ook tussendoor heel veel muziek.

 

 

 

 

Boekenweek

 

 

Zondag 31 maart 2019 is de laatste dag van de Boekenweek. Schouwburg, BiblioPlus en de stichting De Kneep, een platform voor regionale schrijvers, hebben de handen ineengeslagen om het spetterende festival te kunnen organiseren.

 

 

 

 

Die zondag wordt de schouwburg voor één dag omgebouwd tot een vrolijk, beetje gek museum, het ‘museum van het vergeten verhaal’. Waar geen schilderijen aan de muur hangen, maar verhalen ‘rondzweven’.

 

 

Die verhalen vangen is niet zo moeilijk, dat doen vertellers uit de regio voor de bezoekers.

 

 

In vijf museumzalen worden de verhalen voorgedragen, gespeeld en gezongen. Onwaarschijnlijke verhalen, grappige verhalen en gruwelijke verhalen, die gemeen hebben dat ze uit de regio komen, het Land van Cuijk & Maasduinen. Tientallen schrijvers uit de regio hebben die verhalen afgestoft en van een nieuw sausje voorzien.

 

 

Verhalen uit de regio

 

 

Twee bijzondere gasten presenteren op geheel eigen wijze verhalen uit de regio. Dat zijn Emile Roemer (politicus en nu burgemeester) en René Bastiaans, directeur van het Brabants Historisch Informatie Centrum en bekend van het tv-programma De Wandeling (Omroep Brabant). Ook verhalen met een Gennepse oorsprong worden voorgedragen. Over smokkelaars die hun leven en dat van grensbewakers in gevaar brachten, maar ook over een horloge van de Duitse keizer. Vertellers uit het Noord-Limburgse zijn onder meer Ton de Gier uit Milsbeek en Miek de Vries uit Bergen.

 

 

Vanaf vijf uur gaat het dak eraf als de muzikanten van de band Van Gennep starten met het tweede deel van Boek&Bal 2019: swingen op covers van toen en nu. In de schouwburg is aan het eind van de middag een kleine maaltijd verkrijgbaar.

 

 

Kaartjes, à 10 euro, zijn te koop bij de Gennepse bibliotheek, Ellen Hofmanplein 2.

 

 

Reacties