Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Verhalenwedstrijd ooievaars veel creatieve verhalen
Verhalenwedstrijd ooievaars veel creatieve verhalen

Gennep

Verhalenwedstrijd: veel creatieve verhalen

De Ooievaars-Verhalenwedstrijd in Gennep bracht veel creativiteit naar boven. Ondanks het verlies van de kuikens, leverden deelnemers prachtige verhalen en tekeningen in. Paul Rongen had de moeilijke taak om de winnaars te kiezen.

De door Tourist Info Gennep georganiseerde Ooievaars-Verhalenwedstrijd heeft dit jaar weer veel creatieve inzendingen opgeleverd. Ondanks dat de ooievaarskuikens het niet hebben gered, stroomden de verhalen binnen. Zowel kinderen als volwassenen lieten hun fantasie de vrije loop en creëerden prachtige vertellingen.

 

Verhalenwedstrijd

 

De diversiteit van de ingezonden verhalen was enorm. Sommige verhalen waren kort en krachtig, andere uitgebreid en gedetailleerd. Enkele deelnemers voegden zelfs prachtige tekeningen toe aan hun meesterwerken.

 

De jury, bestaande uit Paul Rongen, had dan ook een zware taak om de beste verhalen eruit te pikken. Paul, bekend van de Doordenkers in de Maas- en Niersbode, genoot zichtbaar van zijn rol als jurylid. Hij las alle betoverende verhalen aandachtig door en selecteerde de beste uit elke leeftijdscategorie. De variatie in stijl en creativiteit maakte de keuze niet makkelijk, maar uiteindelijk kwam hij tot een weloverwogen beslissing.

 

Winnaars

 

Zaterdag was het zover: de prijsuitreiking bij de Tourist Info in Gennep. De spanning was voelbaar in de lucht. De zusjes Loïs en Kate wonnen een prijs bij de kinderen, maar konden helaas niet aanwezig zijn. Uiteraard krijgen zij hun prijzen later alsnog. Op de foto zien we Paul Rongen, de trotse jury, samen met de winnaars.

 

De Ooievaars-Verhalenwedstrijd moedigt iedereen aan om zijn of haar fantasie de vrije loop te laten. Of je nu een jonge avonturier bent die net begint met schrijven of een doorgewinterde verhalenverteller, deze wedstrijd is voor jou. Elk jaar wordt opnieuw duidelijk hoe veel talent er in Gennep aanwezig is.

 

Ooievaars-verhalenwedstrijd

 

Inzendingen

 

De oproep voor de wedstrijd was duidelijk: pak je pen en papier, of laat je fantasie de vrije loop op je toetsenbord, en schrijf het meest betoverende verhaal over deze majestueuze vogels. Iedereen mocht meedoen, jong en oud. De inzendingen moesten vóór zaterdag 18 mei binnen zijn, en de deelnemers moesten hun naam, leeftijd (als ze een kind waren) en telefoonnummer erbij vermelden.

 

Prijsuitreiking

 

Tijdens de prijsuitreiking afgelopen zaterdag, was de sfeer bij de Tourist Info feestelijk. De winnaars straalden van trots en ontvingen hun welverdiende prijzen uit handen van Paul Rongen. De afwezigheid van de zusjes Loïs en Kate deed niets af aan hun prestatie; hun verhalen spraken boekdelen.

 

De Ooievaars-Verhalenwedstrijd toont elk jaar weer hoeveel talent Gennep rijk is. De organisatoren van Tourist Info Gennep zijn dan ook trots op alle deelnemers en hun prachtige inzendingen.

 

Foto: Tourist Info Gennep

 

Verwant

Gennep

De Maas en Vilt Mars is een wandeltocht op 30 juni. Je kunt kiezen uit afstanden van 5 tot 50 km en starttijden variëren....

Gennep

Op een terras in Gennep ontmoette Gerri van GennepNews Puck, een geslaagde studente met grote dromen. Terwijl veel tieners influencer willen worden, kiest zij...

Sport

Op de derde dag van de Nederlandse Kampioenschappen voor junioren heeft Kaate Mulders opnieuw goud gepakt. In de finale van de 1500 meter voor...

Column

Pulp, de nieuwe column van Dwarsliggert op Gennep.News bekritiseert Van Munster Recyclers voor slechte papierinzameling in Gennep, met onopgehaald oud papier dat de straten...