Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Rotonde Weverflat Gennep

Gennep

Vermist: Ooievaars

In Gennep heerst er plotseling een gevoel van leegte. Een nieuw vogeldrama ontvouwt zich in het Niersstadje: de ooievaars op de rotonde bij de Weverflat zijn spoorloos verdwenen! Mensen kijken verbaasd naar de lege plek waar de majestueuze vogels normaal gesproken trots staan. Meer informatie op Gennep.News.

In Gennep heerst er plotseling een gevoel van leegte. Een nieuw vogeldrama ontvouwt zich in het Niersstadje: de ooievaars op de rotonde bij de Weverflat zijn spoorloos verdwenen! Mensen kijken verbaasd naar de lege plek waar de majestueuze vogels normaal gesproken trots staan.

 

Trekvogels

 

Al snel realiseren ze zich echter dat dit eigenlijk heel logisch is, aangezien ooievaars van nature trekvogels zijn. De inwoners van Gennep snappen dat dit gewoon de natuurlijke gang van zaken is. Ooievaars voelen een drang om te migreren en volgen hun instincten naar warmere oorden wanneer de weersomstandigheden minder gunstig worden.

 

Het is ook wel begrijpelijk dat de ooievaars even toe zijn aan rust. Ze hebben veel meegemaakt afgelopen jaar. In april werden de vogels slachtoffers van vandalisme.

 

Mensen delen met elkaar de gedachte dat de ooievaars waarschijnlijk een winterslaap houden of een Ooievaars All-Inclusive Resort hebben geboekt ergens in het zuiden. Er worden zelfs weddenschappen georganiseerd over waar de ooievaars op dit moment verblijven – sommigen gokken op een tropisch eiland, terwijl anderen overtuigd zijn van een luxe vogelspa in Afrika.

 

De rotonde bij de Weverflat is stil en leeg, maar de inwoners van Gennep blijven hoopvol. Ze weten dat hun trekvogelvrienden trouw zijn aan hun nest en dat ze uiteindelijk zullen terugkeren wanneer de weersomstandigheden gunstiger worden.

 

Op een zonnige dag, wanneer de bloemen beginnen te bloeien en de lucht gevuld is met zoemende bijen, verschijnen de ooievaars plotseling weer op de rotonde. Met een sierlijke landing en hun kenmerkende geklepper begroeten ze de opgewonden menigte: “Welkom in Gennep!”

 

 

Verwant

Column

Pulp, de nieuwe column van Dwarsliggert op Gennep.News bekritiseert Van Munster Recyclers voor slechte papierinzameling in Gennep, met onopgehaald oud papier dat de straten...

Gemeente Gennep

De spanning is eindelijk voorbij. Leerlingen van het Elzendaalcollege, Merletcollege en Metameer kunnen opgelucht ademhalen... Geslaagd? Gefeliciteerd! Stuur je foto naar redactie@Gennep.News!

Gemeente Gennep

Gennep past regels voor borden in de openbare ruimte aan. Reclameborden aan lichtmasten verdwijnen, posterboxen niet. Elke kern krijgt een plek voor aankondigingen. Nieuwe...

Gemeente Gennep

Op 20 juni beslist de Bezirksregierung Düsseldorf over het bijwerken van het Regionalplan, met plannen voor windmolens in het Reichswald. Gennep maakt bezwaar vanwege...