Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Verrassing Kleurrijk ooievaarsnest
Verrassing Kleurrijk ooievaarsnest

Gennep

Verrassing: Kleurrijk ooievaarsnest

Een kleurrijke verrassing voor de inwoners van Gennep! In de nacht van Eerste op Tweede Paasdag is het nest van de ooievaars op sensationele wijze versierd. Vanwege de feestdagen waren de gemeente, Toerist Info Gennep en Visit Gennep niet bereikbaar voor commentaar.

Een kleurrijke verrassing voor de inwoners van Gennep! In de nacht van Eerste op Tweede Paasdag is het nest van de ooievaars versierd.

 

De live webcam, gericht op het nest, laat zien dat de traditionele witte eieren zijn omgetoverd tot ware paasjuweeltjes, wat de viering van de paasfestiviteiten een unieke twist geeft.

 

Attente kijkers van de ooievaarcam ontdekten al snel de opvallende verandering en tipten GennepNews. De eieren zijn opvallend geschilderd in alle kleuren van de regenboog, waardoor het nest een vrolijke en inclusieve uitstraling heeft gekregen.

 

“Het is echt een fantastische verrassing om te zien dat zelfs de ooievaars deelnemen aan de paasvreugde!”

 

Zegt Rick Blom, de nieuwe pastoor van de parochiefederatie van Gennep en Heijen.

 

Vanwege de feestdagen waren de gemeente, Toerist Info Gennep en Visit Gennep niet bereikbaar voor commentaar.

 

Of dit een eenmalige actie is of het begin van een nieuwe traditie is nog niet bekend, maar één ding is zeker: het nest van de ooievaars op het stadhuis van Gennep zal dit jaar zeker een hotspot zijn tijdens Pasen!

 

Ooievaarsnest

 

Al ruim twintig jaar lang vullen de klapperende vleugels van de ooievaars de lucht rondom het historische stadhuis met vrolijke deuntjes. Het nest bevindt zich hoog bovenop het gebouw, wat een prachtig uitzicht biedt voor de ooievaars en de toeschouwers.

 

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de ooievaars steeds langer in Gennep verblijven en zelfs besloten hebben om hier de winter door te brengen. In het voorjaar begint het broedseizoen, en gemiddeld vliegen er drie jonge ooievaars uit.

 

Banksy-werk op Museum Het Petershuis

 

Verwant

Gennep

Inwoners van Gennep en de ZwembadCoalitie blijven strijden voor behoud van zwembad Pica Mare. Maandelijkse acties gepland na stilte gemeentehuis. Sluiting zou verregaande gevolgen...

Gennep

De tweede informatiebijeenkomst over De Houtkade in Gennep presenteert het aangescherpte plan, gebaseerd op feedback van de eerste bijeenkomst en online enquêtes. Op 16...

Column

De column Afvalberg benadrukt de groeiende ergernis over illegaal gestort afval, dat zich opstapelt als een onbeheersbare kracht in de straten. Dwarsliggert roept op...

Gennep

Op 14 april 2024 ontving Marion Scholten - Van der Vlugt een koninklijke onderscheiding voor haar toewijding aan de Huurdersvereniging Gennep en haar werk...