Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

VIDEO: ArcheoRoute Gennep uitgebreid

Op donderdag 14 november werden er vier nieuwe ArcheoSpots onthuld in gemeente Gennep. Dankzij de ArcheoRoute worden archeologische vindplaatsen en verhalen ‘geopend’, die veelal verborgen in de aarde onder onze voeten liggen. Bekijk de video op Gennep.News of TVLtv.

Op donderdag 14 november werden er vier nieuwe ArcheoSpots onthuld in gemeente Gennep. Dankzij de ArcheoRoute worden archeologische vindplaatsen en verhalen ‘geopend’, die veelal verborgen in de aarde onder onze voeten liggen.

 

 

De vindplaatsen worden gemarkeerd met een 2,2 meter hoge stalen speer en het verhaal wordt verteld met behulp van moderne technieken, zoals de ArcheoRoute Limburg-app.

 

 

De vier nieuwe vindplaatsen zijn: de ijzertijdboeren (Heijen), het houten kerkje bij de Martinustoren (Gennep), de pottenbakkers (Milsbeek) en langs het spoor aan de Brabantweg (Gennep). Op de website archeoroutelimburg.nl vindt je informatie over alle vindplaatsen en aanvullende informatie.

 

 

Gennep speerpunt op de ArcheoRoute

 

 

Verwant

Gennep

Gennep lanceert een 33 kilometer lange Archeologische Fietsroute als onderdeel van de Archeoroute Limburg, met 13 historische locaties en een smartphone-app voor een boeiende...

Culthis

In deze aflevering van Culthis kun je luisteren naar Andries Knevel die vertelt over de activiteiten in museum Het Petershuis en de Archeoroute.

Gennep

Op vrijdag 15 maart zijn de twee nieuwe speerpunten van de Limburgse ArcheoRoute onthuld. Als de app van de Limburgse Archeoroute opent, zie je...

Regio

Hoe zien archeologische vondsten in Gennep eruit in de virtuele wereld? Binnenkort krijgt de gemeente één van de acht nieuwe speerpunten op de ArcheoRoute...