Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space

VIDEO: Daverende bekerstunt FAST!

In een bijna twee uur durende strijd heeft FAST voor een daverende bekerstunt gezorgd. De lege sporthal Pica Mare kolkte van topvolleybal, spanning en emoties. In die entourage gedijde FAST stukken beter dan het met zichzelf worstelende Sliedrecht Sport. De landskampioen en bekerwinnaar werd in vijf sets uit het bekertoernooi gestoten. Door de 3-2 winst is het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis doorgedrongen tot de halve finales.

 

 

Door: Jos Gröniger, foto’s en video: Peter Gommans

 

 

Het aangepaste bekertoernooi met acht ploegen maakt de weg naar succes een stuk korter. Twee overwinningen leveren een plaats in de finale op. Van die wetenschap bleek FAST zich het meest doordrongen. Favoriet Sliedrecht Sport kwam weliswaar gehavend naar Gennep maar trainster Vera Koenen had nog altijd meer keuze in haar bagage dan het lager aangeschreven FAST.

 

 

Ook de ploeg van trainer Martinovic kende een aantal vraagtekens na een waak waarin speelsters met kwalen en blessures kampten.

 

 

Na de prachtige overwinning van gisterenavond vervolgen onze meiden de road to MartiniPlaza vandaag met een uitwedstrijd…

Geplaatst door FAST Volleybal op Vrijdag 2 april 2021

 

 

Daar was vrijdagavond niets meer van te zien. Alsof FAST een ode wilde brengen aan de honderden fans die de tribunes leeg lieten en thuis naar livestream keken, zo schoot het uit de startblokken.

 

 

In de eerste set zette het een verpletterende 25-11 neer, en ook in de tweede was de thuisploeg goed op weg. Via 10-6 en 18-16 leek de 2-0 voorsprong een formaliteit, maar het getergde Sliedrecht Sport wierp zich op. Met 20-25 trok de landskampioen de stand gelijk. Ook de derde set trok de landskampioen naar zich toe maar het liep niet soepel in de ploeg van Vera Koenen. De trainster wisselde veelvuldig maar vond nooit de gewenste cadans. Dat was ook de verdienste van FAST, waar trainer Ivo Martinovic vlak voor de start van de vierde set een nieuwe troefkaart op tafel legde. Het ijzersterker collectief kreeg een extra boost nadat middenaanvalster Joska Fransen binnen de lijnen verscheen. Het shirt met nummer 9 werd wekelijks trouw gedragen door de Beugense, waar wedstrijden speelde zij er door een hardnekkige schouderblessure ruim anderhalf jaar niet in.

 

 

Het eerste balcontact verliep feilloos. Spelverdeelster Rachel Feron vond Joska Fransen alsof zij wekelijks samen speelden. De euforie gaf FAST vleugels. Het zorgde ervoor dat Sliedrecht geen moment aan de overwinning durfde te denken. Een ontketende thuisploeg dwong met 25-15 een vijfde set af.

 

 

In Pica Mare zochten de aanwezigen voorzichtig naar hun avondklokverklaringen. Flitsend gestart gaf de thuisploeg aan de vijfde set snel binnen te halen. Die opzet leek te slagen. Een felle discussie om een beslissing van scheidsrechte De Haan pakte in FAST’s voordeel uit. Een rode kaart maakte van het besluit een dubbelteller. Bij 14-11 liet FAST drie matchpoints liggen en kon Sliedrecht tot 14-14 terugvechten. Verder kwamen de Zuid-Hollandse dames niet meer. Het nieuwe matchpoint wist FAST te verzilveren.

 

 

De FAST-ploeg ontstak in een uitzinnige vreugde. Voor het eerst in de vijfjarige clubhistorie drong FAST door tot de halve finales. FAST’s voorloper Flamingo’s reikte in 2016 tot de Final Four in Almere. Het maakte indruk maar brak slechts een set potten.

 

 

Zaterdag wacht de herkansing in de halve finale. In Capelle aan den IJssel is Laudame Financials VCN de tegenstander. VCN had door het terugtrekken van FAST een by. FAST dat afgelopen week onderuitging tegen deze tegenstander heeft zichzelf in een goede positie gebracht. In Capelle aan den IJssel heeft revanche wellicht doorgang naar de finale.

 

 

Laudame Financials VCN – FAST begint zaterdag om 17.00 uur. De halve finale is via livestream te bekijken.

 

 

Reacties