Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

VIDEO: Herdenking bevrijding gemeente Gennep

Zondag verzamelde de gemeenschap van Gennep zich bij het Vrijheidsplein, gelegen aan de imposante Highlanderbrug, om een belangrijke mijlpaal te herdenken: de bevrijding van Gennep, 79 jaar geleden. Bekijk de video op Gennep.News.

Zondag verzamelde de gemeenschap van Gennep zich bij het Vrijheidsplein om een belangrijke mijlpaal te herdenken: de bevrijding van Gennep, 79 jaar geleden. Deze herdenking stond ook in het teken van de helden die hun leven gaven voor onze vrijheid tijdens de Tweede Wereldoorlog.

 

De plechtigheid begon om 11.00 uur met een ontroerende bloemlegging bij het gedenkteken op het Vrijheidsplein. De stilte werd slechts doorbroken door het zachte ruisen van de nabije Niers en het gefluister van herinneringen die in de lucht hingen. Een sfeer van respect en dankbaarheid vulde de lucht.

 

 

Na deze indrukwekkende start begaf de gemeenschap zich naar de begraafplaats in Ottersum, waar de graven van de dappere mannen en vrouwen die voor onze vrijheid vochten, rustten. De aanblik van de sobere graven bracht een moment van bezinning en eerbetoon aan degenen die hun leven opofferden voor een betere toekomst.

 

De herdenking bereikte haar hoogtepunt bij de Militaire begraafplaats in Milsbeek, waar honderden witte kruisen in perfecte rijen stonden, elk een verhaal van moed en opoffering vertellend. Onder een stralende zon verzamelden de aanwezigen zich bij het monument, waar de namen van de gevallenen in steen gebeiteld stonden als een blijvende herinnering aan hun offer.

 

Terwijl de vlag halfstok hing als een eerbetoon aan de gevallen helden, werd duidelijk dat deze herdenking meer was dan alleen terugblikken op het verleden. Het was een belofte aan de toekomst, een belofte om de herinnering aan degenen die vielen levend te houden en om te blijven strijden voor vrede en vrijheid voor alle generaties die komen.

 

Op deze gedenkwaardige dag belooft de gemeenschap van Gennep plechtig dat de offers van degenen die hun leven gaven voor onze vrijheid nooit vergeten zullen worden. Hun moed en opoffering zullen voor altijd in onze harten blijven branden, als een eeuwig vuur dat ons blijft inspireren om te blijven vechten voor een wereld waarin vrede en vrijheid heersen.

 

VIDEO: Anne Frankboom geplant

 

Foto’s: Paul ten Broeke

 

Verwant

Gennep

Het Jenaplanonderwijs viert haar 100-jarig bestaan met festiviteiten in het hele land. Metameer in Boxmeer viert trots haar zilveren jubileum met een Meet &...

Gennep

Genneps Vocaal Ensemble bereidt zich voor op een groot(s) concert op 12 mei, na maanden van repetities. Sopraan Fenna Ograjensek en bariton Sef Thissen...

Regio

VPTZ Noordelijk Noord-Limburg biedt vrijwillige palliatieve zorg aan mensen in hun laatste levensfase. Met een luisterend oor, troost en praktische hulp ondersteunen ze zowel...

Gennep

Inwoners van Gennep en de ZwembadCoalitie blijven strijden voor behoud van zwembad Pica Mare. Maandelijkse acties gepland na stilte gemeentehuis. Sluiting zou verregaande gevolgen...