Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

VIDEO: Kaarsjesavond 2022

In de donkere avond van de kortste dag van het jaar verzamelden de inwoners van gemeente Gennep zich weer op de Markt voor een sfeervolle traditie: de Kaarsjesavond. Bekijk de video nu op Gennep.News.

In de donkere, natte avond van de kortste dag van het jaar verzamelden de inwoners van gemeente Gennep zich weer op de Markt voor een sfeervolle traditie: de Kaarsjesavond.

 

 

Harmonie Unitas et Fidelitas zorgde voor de muziek terwijl het Genneps Vocaal Ensemble kerstliederen ten gehore bracht. Bij het flakkerende licht van de kaarsen werden vredesboodschappen uitgesproken en werd er gezamenlijk gezongen, soms onder het genot van een kopje warme glühwein.

 

 

Het was de eerste editie van het evenement, dat al sinds 2004 in Gennep gehouden wordt, sinds de uitbraak van de coronapandemie.

 

 

Terugkeer van de Kaarsjesavond

 

 

“Het was prachtig,” zei één van de bezoekers na afloop.

 

 

Hopelijk kunnen we volgende kaarsjesavond weer samenzijn om de donkerste dag van het jaar te vieren met het mooiste licht.

 

 

De Kaarsjesavond was een welkome afleiding in deze donkere dagen voor kerst en bracht een gevoel van warmte en verbondenheid tussen de mensen van Gennep. Het was een avond om te genieten van elkaars gezelschap en om even te ontsnappen aan de zorgen van de wereld.

 

 

 

 

Foto: Tamara Cox

 

 

Verwant

Gennep

Ervaar de magie van een betoverende kerstavonddienst in de Protestantse kerk in Gennep, om 20.00 uur, met het Genneps Vocaal Ensemble. Geniet van harmonieuze...

Gennep

Op 8 december werden de helden van de Martinustoren in Gennep geëerd tijdens een bijeenkomst op het stadhuis. Wethouder Frank Pubben zette in het...

Gennep

Op 21 december verlicht de Kaarsjesavond de historische Markt in Gennep met betoverend kaarslicht, een jaarlijkse traditie die warmte en verbondenheid uitstraalt. Meer informatie...

Gennep

Genneps Vocaal Ensemble nodigt zangers uit voor projectzang, zonder permanente verplichtingen. Het ensemble bereidt zich voor op een groots concert op 12 mei 2024,...