Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

VIDEO: Kaarsjesavond 2022

In de donkere avond van de kortste dag van het jaar verzamelden de inwoners van gemeente Gennep zich weer op de Markt voor een sfeervolle traditie: de Kaarsjesavond. Bekijk de video nu op Gennep.News.

In de donkere, natte avond van de kortste dag van het jaar verzamelden de inwoners van gemeente Gennep zich weer op de Markt voor een sfeervolle traditie: de Kaarsjesavond.

 

 

Harmonie Unitas et Fidelitas zorgde voor de muziek terwijl het Genneps Vocaal Ensemble kerstliederen ten gehore bracht. Bij het flakkerende licht van de kaarsen werden vredesboodschappen uitgesproken en werd er gezamenlijk gezongen, soms onder het genot van een kopje warme glühwein.

 

 

Het was de eerste editie van het evenement, dat al sinds 2004 in Gennep gehouden wordt, sinds de uitbraak van de coronapandemie.

 

 

Terugkeer van de Kaarsjesavond

 

 

“Het was prachtig,” zei één van de bezoekers na afloop.

 

 

Hopelijk kunnen we volgende kaarsjesavond weer samenzijn om de donkerste dag van het jaar te vieren met het mooiste licht.

 

 

De Kaarsjesavond was een welkome afleiding in deze donkere dagen voor kerst en bracht een gevoel van warmte en verbondenheid tussen de mensen van Gennep. Het was een avond om te genieten van elkaars gezelschap en om even te ontsnappen aan de zorgen van de wereld.

 

 

 

 

Foto: Tamara Cox

 

 

Verwant

Gennep

Op zondag 8 januari was het na lange tijd weer zover: het nieuwjaarsconcert van harmonie Unitas et Fidelitas in Gennep. Het was het goed...

Gennep

Harmonie Unitas et Fidelitas uit Gennep houdt op zondag 8 januari een prachtig nieuwjaarsconcert in de zaal van Pica Mare. Vanaf 11.00 uur kun...

Gennep

Op Kerstavond, zaterdag 24 december, kun je genieten van de kerstviering in de Sint Martinuskerk via GennepNews. De lokale omroep doet live verslag van...

Gennep

De kerstboom is een jaarlijkse traditie in Gennep en trekt veel bezoekers naar het centrum van de stad. De gemeente heeft dit jaar gekozen...